Cele mai bune plante pentru infecţiile intime ale femeilor

1 galbenele jpg jpeg

În farmacia naturii există numeroase plante care, prin acţiunea lor calmantă, antiinflamatorie şi dezinfectantă, sunt de ajutor pentru prevenirea şi chiar pentru tratarea unor probleme specific feminine.

Gălbenelele, utile în leucoree

Gălbenelele sunt un remediu pe care poţi conta când vine vorba de bolile femeieşti. Planta este folosită pentru spălăturile locale: se face o infuzie cu ajutorul a 10 g de flori la 100 ml de apă clocotită (se lasă la infuzat jumătate de oră). Gălbenelele au o acţiune antiinflamatoare şi calmantă, fiind de mare ajutor şi în tratarea unor afecţiuni genitale, precum leucoreea, tricomonaza şi candidoza. Pentru o bună igienă locală, precum şi în caz de secreţii vaginale anormale, se poate folosi şi infuzia de pelin, plantă cu efect antiseptic, obţinută din 2 linguriţe de plantă la 200 ml de apă fiartă.

Coada-şoricelului, remediu în anexită

Datorită proprietăţilor calmante şi, în acelaşi timp, dezinfectante, infuzia de coada-şoricelului este benefică în menţinerea unei bune igiene intime. Infuzia se obţine din 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită. Băile de şezut şi spălăturile cu astfel de infuzie ajută şi la tratarea secreţiilor vaginale, a anexitelor şi, datorită acţiunii calmante la nivelul mucoasei anorectale, sunt recomandate şi în tratarea hemoroizilor. De asemenea, spălăturile intravaginale cu infuzie de coada-şoricelului sunt indicate şi pentru rănile pe col.

Salvia, de ajutor în menopauză

Datorită acţiunii emoilente, infuzia de salvie poate fi întrebuinţată cu succes de femeile aflate la menopauză, care se confruntă cu vaginita atrofică (uscăciunea mucoasei vaginale), survenită din cauza deficitului de estrogen, specific acestei perioade. Infuzia de salvie se obţine din 5 g de frunze la 100 ml de apă clocotită. Tot în uscăciunea vaginală mai sunt recomandate şi infuziile de sunătoare şi urzică (20 g de plantă la 200 ml de apă fierbinte).

Igiena intimă se poate menţine cu muşeţel

Componentele muşeţelului (precum uleiul eteric) au o acţiune antibiotică, ce ajută la prevenirea înmulţirii bacteriilor, motiv pentru care această plantă este recomandată în igiena genitală. Pentru băi şi spălături, se prepară o infuzie din 2 linguriţe de flori la 200 ml de apă fiartă.



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg