Cele mai bune trucuri pentru curățenia mașinii

Oricât de mult te-ai strădui să-ți menții mașina curată, inevitabilul se întâmplă, iar automobilul tău devine din nou murdar. De aceea, îți prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să ai o mașină, mai strălucitoare ca niciodată! 

image

Dacă folosești mașina zilnic, probabil știi cât este de dificil să îți menții autoturismul mereu curat. Curățarea sa este necesară în mod regulat, însă mersul la spălătoria auto poate fi destul de costisitor. Dacă optezi pentru spălarea automobililului la domiciliu, iată cum o faci cel mai bine! 

Fă-ți mașina să strălucească! 

Ai vărsat, din greșeală, vin pe tapițeria mașinii tale? Scapă rapid de aceste pete cu bicarbonat de sodiu! Pune trei lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un castron mic și adaugă o lingură cu oțet de vin alb. Amestecă bine, până când se formează o pastă groasă, apoi curăță bine pata, cu ajutorul unei periuțe de dinți. Lasă câteva minute să se usuce, apoi aspiră. 

Dacă farurile tale s-au murdărit, îndepărtează murdăria cu apă, apoi aplică pe faruri pastă de dinți. Lași pasta să acționeze 15 minute, apoi clătește din nou cu apă curată. 

Citește și: Ce se întâmplă dacă ai dezinfectant în mașină în zilele caniculare

Câinele tău stă regulat pe bancheta din spatele mașini? Poți să îndepărtezi, cu ușurință, firele de păr, cu o racletă. Pune puțină apă într-o sticlă cu pulverizator și adaugă balsam de rufe, pentru un miros plăcut. Pulverizează puțină apă pe firele de păr și folosește racleta, pentru a le îndepărta. 

Dacă îți dorești ca tabloul de bord al mașinii să arate ca nou, tot ce trebuie să faci este să pui puțină vaselină pe o cârpă și să îl ștergi bine. 

Soluție de spălat ca la spălătoria auto

Dacă mașina ta este murdară la exterior, îți poți face propria soluție pentru curățare. Pune într-un recipient, 50 ml de detergent, 50 g de bicarbonat de sodiu și 400 ml de apă. Amestecă bine toate ingredientele, apoi spală mașina, așa cum o faci de obicei. 

Vezi și: Obiectul pe care nu trebuie să îl păstrezi în mașină pentru mult timp. Multe persoane fac această greșeală

La final, pentru un miros frumos, stropește o agrafă pentru rufe, din lemn, cu puțin ulei esențial, apoi fixează-o pe grila de ventilație a mașinii tale. Pornește ventilația, iar mirosul se va răspândi rapid! 

Sursă foto: Shutterstock