Crampe musculare? Pune în coșul de cumpărături aceste alimente!

Crampele musculare sunt dureroase, așa că nimeni nu își dorește să le experimenteze. Pentru a le preveni, este necesar să consumi alimente care conțin electroliți! 

image

Cunoscute și sub denumriea de „cârcei”, crampele musculare sunt contracții bruște, involuntare, care pot afecta mai multe grupe musculare. Marea majoritate a oamenilor experimentează crampe musculare în spatele gambei sau zona coapsei. Din păcate, aceste crampe pot provoca durere intensă, perturbând mersul și afectând calitatea somnului, așa că prevenția este necesară! 

Citește și acest articol: Cum să faci față celor mai frecvente crampe la nivelul picioarelor? 

Unul dintre lucrurile pe care le poți face este să mănânci alimente care conțin electroliți, așa că iată care sunt acestea! 

Lapte - Bogat în calciu, laptele te ajută să eviți crampele musculare. Calciul permite mușchilor să se contracte, apoi să se relaxeze. Dacă nu consumi suficient calciu, poți fi predispus la crampe musculare. Laptele este, de asemenea, bogat în vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul. 

Vezi și acest articol: Semne ale lipsei de calciu. 6 simptome care să te pună pe gânduri 

Varză - Verdețurile au un conținut ridicat de potasiu, un alt mineral electrolitic, care te poate ajuta să previi crampele. Așadar, consumă mai multă varză, varză de Bruxelles și ierburi aromatice! 

Supă de oase - Bulionul sau supa de oase este excelent, deoarece hidratează organismul și conține multe minerale electrolitice, precum: potasiu, calciu, magneziu și sodiu, substanțe importante pentru toate funcțiile corpului. 

Nuci și semințe - Un alt mineral electrolitic de care are nevoie corpul este magneziul, iar consumul alimentelor care îl conțin reduc șansele de a avea crampe musculare. Surse de magneziu sunt nucile și semințele, în special semințele de dovleac, semințele de chia, migdalele, nucile caju și arahidele. 

Banane - Pe lista alimentelor care conțin potasiu se află și bananele. O banană medie conține peste 400 miligrame (mg) de potasiu. În plus, bananele conțin și alți electroliți care reduc riscul de crampe musculare, inclusiv sodiu, magneziu și calciu. Aceste fructe au, de asemenea, fibre, vitamina A, vitamina B6 și vitamina C. 

INFO: Pe lista alimentelor benefice în prevenirea crampelor musculare se află și: avocado, măsline, roșii, somon, pepene și cartofi dulci! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente