Cu inteligenţa la control! Ochii tăi le pot dezvălui celorlalţi mai multe decât îţi doreşti să afle

2 privirea unei femei 1 jpg jpeg

Poate nu ştiai, dar se poate afla care este nivelul de inteligenţă al unei femei doar uitându-te cu mai multă atenţie la privirea ei. Studiile oamenilor de ştiinţă au scos la iveală o descoperire cel puţin interesantă. Ochii unei femei dezvăluie informaţii preţioase despre coeficientul său de inteligenţă (IQ).

Dacă ar fi să luăm în calcul datele obţinute de experţi, când ne prezintăm unor persoane noi, femei, ar fi inteligent să le căutăm privirea, ca să avem o idee mai clară despre modul cum ne raportăm atunci când le vorbim. Concluziile cercetătorilor publicate în „Psihologia Cognitivă“ prezintă câteva argumente care te vor pune pe gânduri. Iată ce spun ochii unei femei despre nivelul de inteligenţă!

Persoanele cu pupilele mărite au un coeficient de inteligenţă ridicat. Una dintre explicaţii este că pupilele se dilată în mod normal când vezi ceva care ţi pare de interes sau se micşorează când eşti dezgustată. De asemenea, pupila se dilată la întuneric, pentru a facilita văzul. Sunt persoane care au pupila mărită în mod natural, fără să fie declanşată de anumite stări emoţionale. Acestea sunt dotate cu o cantitate mai mare de inteligenţa fluidă (capacitatea de a rezolva rapid diverse situaţii, indiferent de cunoştinţele acumulate până la momentul respectiv) şi de memorare.

Totul este scris în privire

Încă din anii 1960, cercetătorii au început să suspecteze că mărimea pupilelor are legătură nu doar cu lumina care intră în contact cu ochiul.

Pupilele sunt partea de culoare închisă a ochilor, care răspund la acţiunea creierului: cu cât activitatea cerebrală este mai intensă, cu atât pupilele se măresc. Pe de altă parte, dimensiunea lor reflectă procesele mentale interne. De exemplu, în timpul unei sarcini de memorare simplă, dimensiunea pupilei se modifică pe măsură ce puterea de memorare se schimbă. Astfel, pupila se dilată când sarcina devine complicată şi este supusă procesului de constricţie când activitatea de memorare se simplifică.

Când se dilată pupilele

Autorii studului sugerează că diferenţele notabile care apar la nivelul pupilelor, ce pot fi observate cu ochiul liber, sunt influenţate de anumite abilităţi cognitive ridicate sau scăzute, manifestate atunci când persoana este angajată într-o sarcină cogntivă, solicitantă.

Concluzia studiului este că mărimea pupilei reflectă nivelul de inteligenţă fluidă, care este responsabilă de găsirea soluţiilor, prin strategii logice.

@freepik