Cum îţi este afectată sănătatea dacă te cerţi cu necunoscuţi pe Internet. Află care poate fi soluţia potrivită pentru tine!

1 cearta online jpg jpeg

Cunoşti acel sentiment de dezgust pe care îl ai atunci când citeşti sau vezi ceva neadevărat pe reţelele de socializare? Sau cel puţin nu eşti de acord cu acel comentariu răutăcios…Dacă alegi să iniţiezi o conversaţie pe un subiect incitant, deja te afli într-un război din spatele ecranului şi alegi să te cerţi pe Internet cu un străin. Ritmul cardiac creşte în timp ce răspunzi acuzaţiilor din mediul online, iar starea ta de sănătate poate fi afectată. Iată cum!

Dacă alegi să intri într-un conflic virtual, tensiunea ta începe să crească şi parcă nu te poţi opri din replicile pe care simţi nevoia să i le dai interlocutorului tău. Dintr-o dată arunci telefonul prin cameră şi te întrebi de ce ai ales să îi răspunzi. Au trecut încă 30 de minute din viaţa ta pe care nu le mai poţi întoarce... Nu este deloc un lucru bun pentru tine şi pentru sănătatea ta mintală să te cerţi cu străini pe Internet. Acest tip de conflict poate avea acelaşi impact asupra sănătăţii tale, precum epuizarea de la locul de muncă.

Nu vei mai avea încredere în tine

De fiecare dată când alegi să utilizezi reţelele de socializare, ritmul cardiac creşte din cauza răspunsurilor pe care le poţi primi la postarea ta. Acest lucru îţi poate aduce o stare de anxietate şi o stare de îngrijorare cu privire la părerile tale. Dacă te angajezi în discuţii cu necunoscuţi, ai putea crede că părerile tale nu contează şi nu ai niciodată dreptate, chiar dacă acest lucru nu este real. În fapt, oamenii din online nu te cunosc cu adevărat, nu au cum să îţi cunoască stilul de viaţă şi de ce ai ajuns să ai acea concluzie.

Vei avea mai puţină răbdare în viaţa reală

Eşti într-o stare constantă de stres pentru fiecare mesaj negativ pe care îl primeşte creierul tău, indiferent că este vorba de un mesaj de pe reţelele sociale sau un mesaj primit de la cineva din faţa ta. Diferenţa este că nu îl cunoşti pe cel din mediul online şi nu ştii dacă este neapărat necesar să intri într-o polemică. Dacă ajungi să te cerţi constant cu persoane necunoscute, vei ajunge ca în viaţa reală să ai mai puţină rabdare. Vei simţi tot timpul nevoia să le dai persoanelor din viaţa ta tot timpul câte o replică pentru a-ţi demonstra că ai dreptate, iar acest lucru îţi poate afecta viaţa socială.

Vei dezvolta insomnii

În general, seara, când te aşezi în pat, îţi verifici conturile de pe reţelele de socializare. Conversaţiile negative vor derula în mintea ta, iar somnul îţi va fi afectat. A doua zi te vei trezi cu cearcăne şi nu vei ştii din ce cauză au apărut. Creierul tău va relua în timpul somnului argumentele virtuale ale străinilor şi acest lucru este dăunător corpului tău. Încearcă să renunţi să mai verifici comentariile de pe reţelele de socializare sau să le dezactivezi, vei vedea că vei avea multe de câştigat!

Vor apărea afecţiuni fizice

Afecţiunile fizice pot apărea atunci când eşti stresat. Stresul este o cauză pentru tot felul de probleme, cum ar fi diabetul, creşterea în greutate, dorinţă sexuală scăzută, insomnie şi multe altele. O pauză de la reţelele sociale ar fi cheia pentru o viaţă mai sănătoasă. Cu cât te vei stresa mai mult în mediul online, cu atât vei avea mai multe probleme de sănătate în viaţa reală. Să iei o pauză din a le răspunde oamenilor necunoscuţi, îţi poate aduce linişte şi mult mai multă încredere în sine. Oamenii sunt diferiţi ca religie, rasă, valori politice şi este normal ca fiecare să aibă o părere diferită despre viaţă.

Sursă foto: Shutterstock