Cum îţi este afectată sănătatea dacă te cerţi cu necunoscuţi pe Internet. Află care poate fi soluţia potrivită pentru tine!

1 cearta online jpg jpeg

Cunoşti acel sentiment de dezgust pe care îl ai atunci când citeşti sau vezi ceva neadevărat pe reţelele de socializare? Sau cel puţin nu eşti de acord cu acel comentariu răutăcios…Dacă alegi să iniţiezi o conversaţie pe un subiect incitant, deja te afli într-un război din spatele ecranului şi alegi să te cerţi pe Internet cu un străin. Ritmul cardiac creşte în timp ce răspunzi acuzaţiilor din mediul online, iar starea ta de sănătate poate fi afectată. Iată cum!

Dacă alegi să intri într-un conflic virtual, tensiunea ta începe să crească şi parcă nu te poţi opri din replicile pe care simţi nevoia să i le dai interlocutorului tău. Dintr-o dată arunci telefonul prin cameră şi te întrebi de ce ai ales să îi răspunzi. Au trecut încă 30 de minute din viaţa ta pe care nu le mai poţi întoarce... Nu este deloc un lucru bun pentru tine şi pentru sănătatea ta mintală să te cerţi cu străini pe Internet. Acest tip de conflict poate avea acelaşi impact asupra sănătăţii tale, precum epuizarea de la locul de muncă.

Nu vei mai avea încredere în tine

De fiecare dată când alegi să utilizezi reţelele de socializare, ritmul cardiac creşte din cauza răspunsurilor pe care le poţi primi la postarea ta. Acest lucru îţi poate aduce o stare de anxietate şi o stare de îngrijorare cu privire la părerile tale. Dacă te angajezi în discuţii cu necunoscuţi, ai putea crede că părerile tale nu contează şi nu ai niciodată dreptate, chiar dacă acest lucru nu este real. În fapt, oamenii din online nu te cunosc cu adevărat, nu au cum să îţi cunoască stilul de viaţă şi de ce ai ajuns să ai acea concluzie.

Vei avea mai puţină răbdare în viaţa reală

Eşti într-o stare constantă de stres pentru fiecare mesaj negativ pe care îl primeşte creierul tău, indiferent că este vorba de un mesaj de pe reţelele sociale sau un mesaj primit de la cineva din faţa ta. Diferenţa este că nu îl cunoşti pe cel din mediul online şi nu ştii dacă este neapărat necesar să intri într-o polemică. Dacă ajungi să te cerţi constant cu persoane necunoscute, vei ajunge ca în viaţa reală să ai mai puţină rabdare. Vei simţi tot timpul nevoia să le dai persoanelor din viaţa ta tot timpul câte o replică pentru a-ţi demonstra că ai dreptate, iar acest lucru îţi poate afecta viaţa socială.

Vei dezvolta insomnii

În general, seara, când te aşezi în pat, îţi verifici conturile de pe reţelele de socializare. Conversaţiile negative vor derula în mintea ta, iar somnul îţi va fi afectat. A doua zi te vei trezi cu cearcăne şi nu vei ştii din ce cauză au apărut. Creierul tău va relua în timpul somnului argumentele virtuale ale străinilor şi acest lucru este dăunător corpului tău. Încearcă să renunţi să mai verifici comentariile de pe reţelele de socializare sau să le dezactivezi, vei vedea că vei avea multe de câştigat!

Vor apărea afecţiuni fizice

Afecţiunile fizice pot apărea atunci când eşti stresat. Stresul este o cauză pentru tot felul de probleme, cum ar fi diabetul, creşterea în greutate, dorinţă sexuală scăzută, insomnie şi multe altele. O pauză de la reţelele sociale ar fi cheia pentru o viaţă mai sănătoasă. Cu cât te vei stresa mai mult în mediul online, cu atât vei avea mai multe probleme de sănătate în viaţa reală. Să iei o pauză din a le răspunde oamenilor necunoscuţi, îţi poate aduce linişte şi mult mai multă încredere în sine. Oamenii sunt diferiţi ca religie, rasă, valori politice şi este normal ca fiecare să aibă o părere diferită despre viaţă.

Sursă foto: ShutterstockRecente

femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg