Cum reîncălzești pizza astfel încât să rămână crocantă și delicioasă

Pizza rămasă pentru a doua zi poate fi la fel de proaspătă, crocantă și apetisantă. Desigur, doar dacă vei ține cont de modalitățile corecte de reîncălzire. 

image

Feliile de pizza rămase pot fi reîncăzite în cuptor sau friteuză, la tigaie sau microunde, indiferent că preparatul a fost pregătit în casă sau a fost achiziționat din comerț.

Cum reîncălzești pizza în cuptor 

Reîncălzirea feliilor de pizza în cuptor este una dintre cele mai bune modalități cu ajutorul cărora preparatul își păstrează savoarea. Pentru început, preîncălzește cuptorul la 190℃. Între timp, tapetează o tavă de copt cu folie, iar după ce s-a încălzit cuptorul, pune tava în cuptor. Când tava s-a încălzit, scoate-o cu grijă din cuptor și pune feliile de pizza în ea. Lasă preparatul în cuptor pentru cel mult 8 minute, verificând din când în când. 

Cum reîncălzești pizza în tigaie 

Cea mai simplă modalitate de a reîncălzi o pizza este în tigaie. Tot ce trebuie să faci este să pui o tigaie antiaderentă la foc mediu, să pui câteva picături de apă la baza tigăii și în lateral. Apoi, pui pizza în tigaie, o acoperi cu un capac și o lași câteva minute la foc mediu. 

Citește și: Care au fost ingredientele din prima rețetă de pizza. Surprinzător, ideea acestui preparat nu vine din Italia 

Cum reîncălzești pizza la cuptorul cu microunde 

Folosirea cuptorului cu microunde este cea mai întâlnită metodă de reîncălzire a feliilor de pizza. Trebuie doar să pui preparatul pe o farfurie, care poate fi folosită la microunde, și să o pui în aparat. Apoi, lângă farfurie pui o cană cu apă și pornești cuptorul la intervale de 30 de secunde. 

Cum reîncălzești pizza la friteuza cu aer cald (Air Fryer) 

Pentru a te bucura de o pizza fierbinte și crocantă, folosește friteuza cu aer cald, cea mai populară metodă de gătit din momentul actual! Pentru început, preîncălzește friteuza la 190℃. Pune pe coșul friteuzei o hârtie specială pentru copt, apoi poziționează feliile de pizza în coș pe un singur strat. Lasă pizza să se încălzească timp de 3-4 minute, apoi verifică dacă s-a topit brânza. Dacă nu, reîncălzește la intervale de 30 de secunde până când este gata. 

Sursă foto: Shutterstock