Cum reîncălzești pizza astfel încât să rămână crocantă și delicioasă

Pizza rămasă pentru a doua zi poate fi la fel de proaspătă, crocantă și apetisantă. Desigur, doar dacă vei ține cont de modalitățile corecte de reîncălzire. 

image

Feliile de pizza rămase pot fi reîncăzite în cuptor sau friteuză, la tigaie sau microunde, indiferent că preparatul a fost pregătit în casă sau a fost achiziționat din comerț.

Cum reîncălzești pizza în cuptor 

Reîncălzirea feliilor de pizza în cuptor este una dintre cele mai bune modalități cu ajutorul cărora preparatul își păstrează savoarea. Pentru început, preîncălzește cuptorul la 190℃. Între timp, tapetează o tavă de copt cu folie, iar după ce s-a încălzit cuptorul, pune tava în cuptor. Când tava s-a încălzit, scoate-o cu grijă din cuptor și pune feliile de pizza în ea. Lasă preparatul în cuptor pentru cel mult 8 minute, verificând din când în când. 

Cum reîncălzești pizza în tigaie 

Cea mai simplă modalitate de a reîncălzi o pizza este în tigaie. Tot ce trebuie să faci este să pui o tigaie antiaderentă la foc mediu, să pui câteva picături de apă la baza tigăii și în lateral. Apoi, pui pizza în tigaie, o acoperi cu un capac și o lași câteva minute la foc mediu. 

Citește și: Care au fost ingredientele din prima rețetă de pizza. Surprinzător, ideea acestui preparat nu vine din Italia 

Cum reîncălzești pizza la cuptorul cu microunde 

Folosirea cuptorului cu microunde este cea mai întâlnită metodă de reîncălzire a feliilor de pizza. Trebuie doar să pui preparatul pe o farfurie, care poate fi folosită la microunde, și să o pui în aparat. Apoi, lângă farfurie pui o cană cu apă și pornești cuptorul la intervale de 30 de secunde. 

Cum reîncălzești pizza la friteuza cu aer cald (Air Fryer) 

Pentru a te bucura de o pizza fierbinte și crocantă, folosește friteuza cu aer cald, cea mai populară metodă de gătit din momentul actual! Pentru început, preîncălzește friteuza la 190℃. Pune pe coșul friteuzei o hârtie specială pentru copt, apoi poziționează feliile de pizza în coș pe un singur strat. Lasă pizza să se încălzească timp de 3-4 minute, apoi verifică dacă s-a topit brânza. Dacă nu, reîncălzește la intervale de 30 de secunde până când este gata. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg