Pizza de post. Cum s-o prepari pas cu pas în 30 de minute

Dacă te-ai decis să ţii post şi cauţi idei pentru zilele în care este dezlegare la ulei, îţi propunem această reţetă de pizza.

image

Rareori pizza vegetariană sau de post este cu adevărat delicioasă, dar, dacă vei combina toate elementele de care te-ai bucurat de-a lungul timpul, îţi poţi crea propria rețetă de pizza vegetariană perfectă. Aceasta este o variantă de pizza de post pe care o poţi face acasă. Este plină de arome, cu roșii cherry, broccoli, măsline, ceapă, porumb, mazăre, ciuperci și puțin busuioc.

Trucul pentru o pizza cu multe legume este s-o laşi câteva minute în plus în cuptor pentru un plus de aromă şi pentru ca ingredientele să aibă timp să se întrepătrundă.

Ingrediente pentru pizza de post

Pentru blat: 

500 g făină 

250 ml apă 

50 ml ulei de măsline 

20 g zahăr 

3 g drojdie uscată 

1 praf de sare 

Pentru topping: 

50 g cașcaval vegetal 

10 măsline, fără sâmburi 

50 g porumb, din conservă 

50 g mazăre, din conservă 

1 ceapă roșie, mică 

4 ciuperci 

50 g broccoli 

5 roșii cherry 

1 ardei iute 

busuioc proaspăt 

oregano 

Te-ar mai putea interesa: Sarmale de post cu ciuperci, reţeta care te va face să uiţi de varianta cu carne

Cum să faci pizza de post

Amesteci făina cu sare, zahărul și drojdia uscată. Torni treptat apa caldă, uleiul, și frămânți până când obții un aluat omogen, care nu se mai ține de degete, dar care este ușor moale. Îl acoperi și-l lași să crească într-un loc cald până când își dublează volumul.  

Vezi şi: Chili cu fasole: o reţetă de post pe care o vor iubi şi carnivorii

Întinzi o foaie din aluat și presari cașcavalul ras și oregano, după gust. Pui ciupercile, măslinele și ceapa feliate. Presari mazărea și porumbul, apoi buchețele de broccoli, ardeiul iute și roșiile feliate. Dai pizza la cuptor, la 240 °C. Servești cu busuioc proaspăt. 

FOTO: Shutterstock