Cum cumperi în siguranță carne când afară este cald

Temperaturile crescute favorizează alterarea alimentelor, iar riscul de a face o toxiinfecție este mai mare, în sezonul cald. De aceea, ca să faci cumpărături în siguranță, este bine să respecți câteva reguli estențiale. Iată de ce să ții cont!  

image

În perioada verii, crește riscul de toxiinfecție alimentară, cauzată de diferite bacterii sau virusuri. Sursa infecției o reprezintă consumul de alimente, care pot fi alterate, precum: carne sau pește. Pentru a le cumpăra în siguranță, cel mai bine este să respecți următoarele reguli simple, recomandate pe specialistul Mindy Costello, profesionist în domeniul sănătății publice, cu peste 25 de ani de experiență. 

Citește și: Ce se află în spatele industriei de carne. Rezultatele incredibile ale cercetărilor

Așa cumperi carne în siguranță

Dacă îți dorești să cumperi carne, specialiștii îți sugerează să achiziționezi, mai întâi produse neperisabile, cum ar fi conservele și produsele uscate, apoi să cumperi carne crudă, fructe de mare sau lactate: „Cumpără carne la finalul cumpărăturilor, pentru a o menține rece, cât mai mult posibil. Uită-te bine ca pachetul cu carne să nu fie deteriorat”, spune specialistul Mindy Costello. 

Cum te ajută punga din plastic

După ce ai ales caserola cu carne crudă, este bine să o învelești într-o pungă din plastic. Acest lucru oferă un strat suplimentar de protecție. „Folosirea pungilor din plastic poate ajuta la evitarea contaminării încrucișate. Sângele sau sucurile din caserola cu carne pot să se scurgă din pachet în alte articole din coș sau din cărucior, de aceea, este bine să o folosești!”, spune specialistul Mindy Costello.

Geanta termoizolantă îți este de mare folos! 

După ce ai trecut de acest pas, este bine să așezi produsele din carne în coș, la distanță de alte produse, cum ar fi cele de băcănie. Dacă nu ajungi în maximum o oră acasă, specialistul te sfătuiește să cumperi din magazin o pungă sau o geantă termoizolantă și un pachet de gheață, care te vor ajuta să păstrezi carnea la temperaturi scăzute. 

Vezi și: La ce să fii atent când gătești carne de pui! Mâncarea gustoasă se poate transforma într-una periculoasă 

Pont: Dacă ai gătit carne, nu o încălzi la microunde, deoarece acesta nu încălzește uniform, iar zonele reci favorizează înmulțirea bacteriilor!  

Sursă foto: Shutterstock