Ce se află în spatele industriei de carne. Rezultatele incredibile ale cercetărilor

Carnea este unul dintre cele mai consumate alimente, însă această industrie deține multe secrete pe care trebuie să le cunoști, în special dacă preparatele din carne se află în meniul tău zilnic.

Carne jpg

Industria de carne reprezintă o adevărată afacere, mai ales că în lume există mulți consumatori ai acestui aliment. De pildă, numai în Statele Unite ale Americii, ambalarea și procesarea cărnurilor generază venituri anuale în valore de aproximativ 150 de miliarde de dolari. Mai mult decât atât, se estimează că până în anul 2027, veniturile anuale din SUA vor ajunge la 177 de miliarde de dolari. 

Interesant este că mai multe cercetări au demonstrat că în spatele acestei industrii se află și nereguli. Iată ce au aflat specialiștii!

Citește și: Vegani celebri care mănâncă din nou carne. Ce i-a făcut să renunțe la dietă? 

Pentru că animalele au nevoie constantă de hrană, conform „Eurogroupforanimal‟, producția de carne contribuie la defrișarea globală, mai mult decât orice alt produs alimentar. Potrivit „Eat this‟, un singur producător important de carne a defrișat în Brazilia, un teren cu suprafața cât jumătate din orașul New York. 

Însă defrișarea nu este singurul lucru îngrijorător, ci și calitatea alimentelor. Potrivit „National Hot Dog and Sausage Council‟, crenvurștii sunt fabricați din ingrediente de calitate inferiorară, cum ar fi pielea animalelor sau „bucăți de carne tăiate din fripturi‟. De asemenea, aceștia pot conține inclusiv arome și nitrați periculoși pentru sănătate. Potrivit unei cercetări, consumatorii au găsit, de-a lungul timpului, în crenvurști și diverse obiecte, precum: vârful unei lame de ras, un ac, o bucată de os, sticlă, dar și o monedă. 

Vezi și: Alimente care cresc pe nesimțite riscul de inflamații în corp. Pe unele le consumi zilnic 

De altfel, o altă cercetare a scos la inveală faptul că 1 din 25 de pachete de carne de pui, care se află pe rafturile magazinelor alimentare, este contaminat cu Salmonella. 

Studiul publicat în „Applied and Environmental Microbiology‟, arată că metodele actuale de detectare a acestei bacterii nu reușesc întotdeauna să identifice tulpinile de Salmonella, cu risc ridicat pentru sănătatea oamenilor. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg