Ce se află în spatele industriei de carne. Rezultatele incredibile ale cercetărilor

Carnea este unul dintre cele mai consumate alimente, însă această industrie deține multe secrete pe care trebuie să le cunoști, în special dacă preparatele din carne se află în meniul tău zilnic.

Carne jpg

Industria de carne reprezintă o adevărată afacere, mai ales că în lume există mulți consumatori ai acestui aliment. De pildă, numai în Statele Unite ale Americii, ambalarea și procesarea cărnurilor generază venituri anuale în valore de aproximativ 150 de miliarde de dolari. Mai mult decât atât, se estimează că până în anul 2027, veniturile anuale din SUA vor ajunge la 177 de miliarde de dolari. 

Interesant este că mai multe cercetări au demonstrat că în spatele acestei industrii se află și nereguli. Iată ce au aflat specialiștii!

Citește și: Vegani celebri care mănâncă din nou carne. Ce i-a făcut să renunțe la dietă? 

Pentru că animalele au nevoie constantă de hrană, conform „Eurogroupforanimal‟, producția de carne contribuie la defrișarea globală, mai mult decât orice alt produs alimentar. Potrivit „Eat this‟, un singur producător important de carne a defrișat în Brazilia, un teren cu suprafața cât jumătate din orașul New York. 

Însă defrișarea nu este singurul lucru îngrijorător, ci și calitatea alimentelor. Potrivit „National Hot Dog and Sausage Council‟, crenvurștii sunt fabricați din ingrediente de calitate inferiorară, cum ar fi pielea animalelor sau „bucăți de carne tăiate din fripturi‟. De asemenea, aceștia pot conține inclusiv arome și nitrați periculoși pentru sănătate. Potrivit unei cercetări, consumatorii au găsit, de-a lungul timpului, în crenvurști și diverse obiecte, precum: vârful unei lame de ras, un ac, o bucată de os, sticlă, dar și o monedă. 

Vezi și: Alimente care cresc pe nesimțite riscul de inflamații în corp. Pe unele le consumi zilnic 

De altfel, o altă cercetare a scos la inveală faptul că 1 din 25 de pachete de carne de pui, care se află pe rafturile magazinelor alimentare, este contaminat cu Salmonella. 

Studiul publicat în „Applied and Environmental Microbiology‟, arată că metodele actuale de detectare a acestei bacterii nu reușesc întotdeauna să identifice tulpinile de Salmonella, cu risc ridicat pentru sănătatea oamenilor. 

Sursă foto: Shutterstock