Cum să începi o grădină cu flori

Grădinile cu flori servesc mai multe scopuri. Pe lângă faptul că este uimitoare din punct de vedere vizual, o grădină de flori atrage polenizatorii, alungă dăunătorii, oferă umbră plantelor sensibile și poate adăuga un strat plăcut și parfumat curții tale.

image

Dacă ai loc în curte, sol fertil și uneltele potrivite este nevoie doar să mai achiziționezi semințe, bulbi de flori și  semințe gazon pentru a te apuca de treabă. Fie că aceasta este prima ta experiență în grădinărit sau ai deja câteva culturi în grădină, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să obții o grădină de flori de invidiat.

1.      Informează-te cu privire la climatul în care locuiești și verifică mereu prognoza meteo. Astfel poți afla ce culturi vor înflori cel mai bine (sau deloc) și cum să îți organizezi programul de plantare.

2.      Cu excepția cazului în care intenționezi să crești numai plante care tolerează soarele și căldura, noua grădina de flori ar trebui să fie într-un loc care să primească în mod echilibrat soare și umbră. Locația poate afecta dimensiunea și forma grădinii tale, la fel ca și plantarea pe teren plat sau în pantă. Spre exemplu, dacă vrei să plantezi bulbi de flori de primăvară, precum lalelele sau narcisele este bine să alegi un loc ferit de razele soarelui și cu o suprafață dreaptă. Dacă terenul este înclinat este bine să plantezi și semințe gazon, care să prevină alunecarea solului și expunerea bulbilor.

3.      Verifică solul din grădina ta. Efectuează un test de sol pentru a determina pH-ul acestuia. Anumite plante cu flori cresc bine în sol acid, în timp ce altele se dezvoltă într-o bază mai neutră sau alcalină. Cunoașterea nutrienților care îi lipsesc solului (sau care sunt prezenți în exces) te va ajuta să îți dai seama ce flori pot crește acolo sau cel puțin te va ajuta să îți dai seama de ce fel de îngrășământ vei avea nevoie pentru a schimba pH-ul.

4.      Odată ce știi locația și dimensiunea patului de flori, poți selecta tipurile de flori pe care dorești să le plantezi. Deși s-ar putea să fii tentat să alegi cele mai frumoase flori, ar trebui să plantezi și flori care vor crește cel mai bine în condițiile de mediu ale grădinii tale. De asemenea, este util să reții care dintre plantele alese sunt flori perene - cele care pot crește singure (cum ar fi panseluțele și crinii de zi) și care sunt anuale – cele care trebuie replantate anual. Spre exemplu poți planta o singură data bulbi de flori precum brândușele, narcisele, zambilele și ghioceii, pentru că aceștia rezistă înghețului. Begoniile, gladiolele și crinii sunt foarte sensibile la vremea rece, deci trebuie să plantezi bulbi de flori în fiecare primăvară.

5.      Luați în considerare plantarea intercalată pentru a obține cele mai bune rezultate. De exemplu, bulbi de flori de primăvară, cum ar fi lalelele și narcisele, cresc bine împreună, dar o floarea soarelui înaltă poate obtura lumina soarelui pentru o plantă mai scurtă. Pentru a crea o imagine vizuală armonioasă, plantează în zonele libere semințe gazon amestecate cu semințe de flori japoneze.

6.      Planifică un program de udare. Unele plante au nevoie de apă o dată pe săptămână, în timp ce altele ar trebui să fie udate numai după ce solul se usucă. Există două moduri de a-ți da seama când o plantă are nevoie de apă: starea frunzelor și uscăciunea solului. Frunzele plantelor care au nevoie de apă se răsucesc, se usucă și cad. Un alt mod bun de a verifica dacă plantele tale au nevoie de apă este să bagi mâna în sol, la câțiva centimetri mai jos, și să vezi dacă este uscat.

7.      Florile, bulbii și semințele pot fi susceptibile la fauna sălbatică sau la alți dăunători, așa că este bine să îți protejezi grădina cu plasă, cuști de sârmă sau soluții organice (cum ar fi oțetul și ceaiul) pentru a ajuta la alungarea vizitatorilor nedoriți și a anumitor boli fungice.

8.      Mănușile, mașinile de tuns, greblele și lopețile sunt toate instrumente utile de păstrat în grădina.  Păstrează uneltele curate și sterile pentru a evita contaminarea și ferite de soare pentru a evita ruginirea sau topirea.

Anul acesta este momentul în care nu mai plantezi în toată grădina semințe gazon. Creează-ți un colț de natură bogat în flori și plante decorative, în care să te poți retrage pentru a te bine dispune. Poate așa îți descoperi ”degetele verzi” și grădina ta se va îmbogății de la an la an.Recente

rochii elegante jpg
Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg