Cum să-ți faci propriul detergent de rufe. Avem rețetă și pentru balsam!

Dacă nu îți mai dorești să folosești detergent pentru spălat rufe din comerț, îți propunem această rețetă, cu ajutorul căreia îți poți face singură propriul produs. Totul în cel mult 10 minute!  

image

Detergentul pentru spălat rufe este esențial pentru curățarea eficientă a hainelor, însă poate avea și o serie de dezavantaje. Conținutul de parfumuri, chimicale și coloranți este unul dintre ele, la fel și costul financiar ridicat al produselor de bună calitate. Prin urmare, ce-ai spune dacă ți-ai face în casă propriul detergent, iar astfel să previi apariția problemelor de sănătate și să cheltui mai puțini bani? 

Citește și acest articol: Cât detergent de rufe este bine să folosești la fiecare spălare 

Fă-ți propriul detergent pentru spălat rufe!

Îți poți prepara propriul detergent pentru spălat rufe pe care să îl folosești la fiecare spălare. Spre deosebire de produsele din comerț, acesta se pune în tamburul mașinii de spălat rufe, nu în compartimentul pentru spălarea principală. Vei avea nevoie de bicarbonat de sodiu, cu proprietăți de curățare, neutralizante și dezodorizante, de sare de mare și Epsom, cu calități abrazive și de câteva picături de uleiuri esențiale, care vor oferi un parfum proaspăt și curat hainelor tale. Iată care este cantitatea lor:

  • 1/2 căni bicarbonat de sodiu 
  • 1/2 căni carbonat de sodiu (sodă calcinată)
  • 1/ căni sare Epsom
  • 1/2 căni sare de mare
  • 25 picături uleiuri esențiale (lămâie, portocală dulce, lavandă sau în funcție de preferințe). Bine de știut: Uleiul esențial de lămâie este antibacterian și ajută la albirea țesăturilor! 

Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate produsele enumerate într-un bol și să folosești 1-2 linguri (măsuri) la fiecare spălare. Nu uita că acest detergent se introduce în tamburul mașinii! 

Vezi și acest articol: De ce să păstrezi cojile de lămâie. Sunt foarte utile în treburile casnice 

Rețetă pentru balsam de rufe 

Acum că ai aflat cum îți pregătești propriul detergent de rufe, ce-ai spune dacă ai încerca și această rețetă de balsam? Se merită, deoarece ai nevoie doar de două ingrediente, și anume de oțet de mere (2 căni) și de ulei esențial (20-25 de picături)! Amestecă produsele și pune balsamul în compartimentul special pentru detergent înainte de spălare. Agită soluția înainte! 

Sursă foto: Shutterstock