Cum te pregăteşti fizic de o drumeţie în natură

1 femeie pe stanca jpg jpeg

Sezonul cald aduce cu el mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber în natură, alături de familie şi prieteni, după o perioadă lungă de stat în casă. Chiar dacă nu ai fost fanul drumeţiilor până în prezent, cu siguranţă îţi vei dori să profiţi de vremea frumoasă şi de libertatea oferită de mişcarea în aer liber.

Drumeţiile sunt o opţiune bună pentru momentele în care îţi doreşti să faci o pauză de la ritmul cotidian şi de la stresul din oraş, dar trebuie să fii pregătită pentru acestea. Chiar dacă nu ai nevoie de o condiţie fizică anume, tot este necesar să faci un minimum de efort înainte de a te aventura spre această activitate. Iată cum te poţi pregăti din punct de vedere fizic pentru o drumeţie, indiferent de dificultatea acesteia:

Concentrează-te pe pregătirea de tip cardio

Drumeţiile, în special cele care implică şi urcatul la altitudini mai mari, îţi vor solicita picioarele, dar mai ales rezistenţa cardiovasculară. Pentru a nu rămâne în urmă şi a nu simţi că ai prea multe momente în care ţi se taie respiraţia, este indicat să te pregăteşti prin exerciţii de tip cardio. Poţi începe prin a-ţi face un obicei din mersul pe jos, într-un ritm alert, pentru început. Dacă nu ai timp de mers la sală, ai nevoie doar de o pereche de adidasi sport de dama şi de haine confortabile, pentru a te plimba cât mai mult prin oraş şi prin parcuri.

În timp, poţi trece la sesiuni de jogging, care te vor ajuta cel mai mult în dobândirea anduranţei la acest capitol. Poţi face exerciţii chiar şi acasă cu o perioadă de timp înainte de drumeţia organizată. Exerciţiile de tip genuflexiuni cu săritură sau săritul coardei sunt potrivite pentru a te pregăti cât mai bine la nivel cardiovascular. Nu uita că pentru a te bucura de un stil de viaţă activ şi sănătos, trebuie să faci din mişcarea fizică un obicei.

Pregăteşte-ţi spatele

Dacă vrei să participi la drumeţii mai lungi şi să petreci timp în natură, cu cortul, vei avea nevoie de un spate cât mai puternic pentru a căra rucsacul cu toate cele necesare. De asemenea, mersul pe jos o perioadă îndelungată poate pune presiune pe partea inferioară a spatelui persoanelor care au probleme cu această zonă. De aceea, este necesar să te pregăteşti din timp pentru drumeţiile pe care urmează să le faci în sezonul cald.

Pentru a te obişnui cu rucsacul, poţi să-l umpli cu obiecte, mâncare şi să te plimbi pe scările clădirii în care locuieşti. Înainte de a face asta este recomandat şi să faci sesiuni de stretching. Musculatura spatelui poate fi lucrată cu ajutorul ganterelor şi a benzilor elastice, dacă vrei să faci aceste exerciţii acasă. Poţi începe cu greutăţi mici, de un kilogram, şi cu benzi cu elasticitate cât mai mare. Exerciţiile pe care le poţi face cu acestea îţi vor ajuta spatele pe termen lung, mai ales dacă lucrezi la birou întreaga zi şi ai probleme cu postura.

Fă drumeţii de pregătire

Orice expert şi pasionat de drumeţii te va sfătui să începi treptat şi să profiţi de drumeţiile de pregătire. Acestea sunt plimbări mai scurte în natură sau la munte care te vor ajuta să-ţi apreciezi condiţia fizică, să o îmbunătăţeşti şi să te obişnuieşti cu echipamentul. Nu te aventura la drum lung încă din primele ieşiri în natură, ci explorează ceea ce ai mai aproape, pentru a-ţi intra în ritm. În acest fel vei putea observa care sunt nevoile tale fizice, de exemplu, de câtă apă ai nevoie sau ce greutate poţi căra în spate. De asemenea, drumeţiile scurte, de pregătire, sunt potrivite atunci când ai o pereche nouă de adidaşi sau ghete şi vrei să observi dacă te simţi confortabil. „Încet, dar sigur” trebuie să fie motto-ul tău atunci când vrei să te apuci de drumeţii.

Ieşirile în natură sunt cele mai potrivite feluri în care poţi petrece o vară relaxantă şi un sezon cald inedit. Dacă eşti nouă în acest domeniu, dar este o pasiune pe care vrei să o dezvolţi, începe prin a te pregăti pentru un nou stil de viaţă.

Sursă foto: pexels.com



Recente

Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
clickpentrufemei ro (22) jpg
Orez negru cu legume  Sursa foto shutterstock 371703877 jpg
shutterstock 2581336237 jpg
Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg