Cum transformi pâinea tare în pâine proaspătă fără ca aceasta să se usuce imediat

Dacă îți dorești să transformi pâinea tare în pâine proaspătă, dar te temi ca aceasta se va usca imediat după ce o vei scoate din cuptor, această metodă te va ajuta să obții produsul pe care ți-l dorești. 

image

Cu o textură moale și cu o aromă intensă, pâinea caldă este un produs preferat de mulți dintre noi. Din păcate, de cele mai multe ori când vrem să încălzim o pâine la cuptor sau la microunde, aceasta se usucă imediat, devine tare și nu mai poate fi consumată. 

Citește și: Pâine cu usturoi, ierburi aromatice și unt. Idee de a folosi pâinea mai veche

Acest lucru se întâmplă, deoarece pâinea pierde umeazală și căldură și este un proces firesc, dar o metodă te va ajuta să obții o pâine caldă, fragedă și gustoasă. Ai nevoie de cuptorul cu microunde, câteva prosoape de hârtie, o farfurie, un bol și puțină apă. 

Cum readuci la viață o pâine veche și tare 

Ca să readuci la viață o pâine veche, care s-a întărit, tot ce trebuie să faci este să pui trei linguri de apă într-un vas pentru cuptorul cu microunde și să pornești cuptorul timp de un minut. Apoi, așezi cel puțin două prosoape de hârtie pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde și pui pâinea desupra. Acoperi pâinea cu un prosop de hârtie și pui farfuria lângă bol pentru a-i permite aburului să pătrundă în pâine. Pui farfuria și bolul cu apă la microunde, timp de 10 secunde. După acest timp, întorci farfuria și pornești din nou cuptorul cu microunde pentru alte 10 secunde. Deși microundele încălzesc mai repede pâinea decât alte aparate de bucătărie, potrivit „Daisy Flour‟, poți să folosești cuptorul preîncălzit dacă ai o pâine întreagă sau mai multe.  

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci mucegai și când este cazul să apelezi la medic? 

Pentru a păstra pâinea cât mai proaspătă, aceeași sursă îți recomandă să împachetezi pâinea în folie de plastic sau în folie de aluminiu și să o depozitezi într-un loc uscat, ferit de razele soarelui și la temperatura camerei, pentru cel mult două zile. Pentru a preveni creșterea mucegaiului, o poți pune la congelator. Când o vei dezgheța, „Healthline‟ îți recomandă să o lași peste noapte în frigider, apoi să o încălzești în cuptorul cu microunde. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg