Cum transformi pâinea tare în pâine proaspătă fără ca aceasta să se usuce imediat

Dacă îți dorești să transformi pâinea tare în pâine proaspătă, dar te temi ca aceasta se va usca imediat după ce o vei scoate din cuptor, această metodă te va ajuta să obții produsul pe care ți-l dorești. 

image

Cu o textură moale și cu o aromă intensă, pâinea caldă este un produs preferat de mulți dintre noi. Din păcate, de cele mai multe ori când vrem să încălzim o pâine la cuptor sau la microunde, aceasta se usucă imediat, devine tare și nu mai poate fi consumată. 

Citește și: Pâine cu usturoi, ierburi aromatice și unt. Idee de a folosi pâinea mai veche

Acest lucru se întâmplă, deoarece pâinea pierde umeazală și căldură și este un proces firesc, dar o metodă te va ajuta să obții o pâine caldă, fragedă și gustoasă. Ai nevoie de cuptorul cu microunde, câteva prosoape de hârtie, o farfurie, un bol și puțină apă. 

Cum readuci la viață o pâine veche și tare 

Ca să readuci la viață o pâine veche, care s-a întărit, tot ce trebuie să faci este să pui trei linguri de apă într-un vas pentru cuptorul cu microunde și să pornești cuptorul timp de un minut. Apoi, așezi cel puțin două prosoape de hârtie pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde și pui pâinea desupra. Acoperi pâinea cu un prosop de hârtie și pui farfuria lângă bol pentru a-i permite aburului să pătrundă în pâine. Pui farfuria și bolul cu apă la microunde, timp de 10 secunde. După acest timp, întorci farfuria și pornești din nou cuptorul cu microunde pentru alte 10 secunde. Deși microundele încălzesc mai repede pâinea decât alte aparate de bucătărie, potrivit „Daisy Flour‟, poți să folosești cuptorul preîncălzit dacă ai o pâine întreagă sau mai multe.  

Citește și: Ce se întâmplă dacă mănânci mucegai și când este cazul să apelezi la medic? 

Pentru a păstra pâinea cât mai proaspătă, aceeași sursă îți recomandă să împachetezi pâinea în folie de plastic sau în folie de aluminiu și să o depozitezi într-un loc uscat, ferit de razele soarelui și la temperatura camerei, pentru cel mult două zile. Pentru a preveni creșterea mucegaiului, o poți pune la congelator. Când o vei dezgheța, „Healthline‟ îți recomandă să o lași peste noapte în frigider, apoi să o încălzești în cuptorul cu microunde. 

Sursă foto: Shutterstock