Curăţenia în baie: de ce nu e bine să foloseşti peria la spălatul toaletelor
De multă vreme, oamenii se bazează pe acelaşi instrument comun pentru spălatul toaletelor – peria de baie. Însă, experţii spun că nu acest obicei ar trebui folosit, de fapt!
Nimănui nu îi place să cureţe toaleta şi, dacă trebuie să o facem, atunci curăţenia trebuie făcută cât mai eficient şi cu atenţie, pentru a o păstra pentru cât mai mult timp curată. De obicei, în marea majoritate a băilor poţi găsi, aşezată umil, câte o perie, pregătită să fie folosită. Cu toate acestea, experţii sunt de părere că acest instrument mai mult încurcă, decât ne ajută. Iată de ce!
Periile pentru toaletă pot fi periculoase pentru sănătate: „Reţineţi că nu numai bacteriile din apa de toaletă pot fi nesănătoase, ci şi alte chimicale insalubre, care pot rămâne în perie, pentru foarte mult timp‟, spune expertul Gary Johnson, potrivit bestlife.com. Lăsatul unei perii de toalete uzate, lângă toaletă, este un obicei neigienic, deoarece bacteriile vor creşte pe ea, pot provoca infecţii ale tractului urinar, diaree şi totodată probleme respiratorii.
Ce soluţii sunt?
Dacă te gândeşti că toaleta este cea mai plină de bacterii zonă a casei, află că ecranul telefonului, pe care îl atingi zilnic şi pe care îl apropi de faţă, colectează de zece ori mai multe bacterii, decât toaleta. Totodată, biroul unde petreci mult timp este la fel de murdar. Aşadar, curăţatul toaletei nu este o activitate atât de „periculoasă‟. Deşi poate sună puţin descurajant, experţii spun că este indicat să foloseşti o pereche groasă de mânuşi de cauciuc şi să cureţi toaleta manual, fără ajutorul periei. Totodată, poţi folosi o baghetă pentru toaletă, cu un vârf de unică folosinţă pentru a îndepărta murdăria depusă.
Sursă foto: Shutterstock