De ce trebuie să purtăm ochelari în faţa calculatorului şi ce înseamnă regula 20-20-20 pentru sănătatea ochilor

1 shutterstock 190990409 jpg jpeg

Ochiul uman nu a fost conceput să privească un ecran o perioadă foarte lungă de timp.Iată cum îţi poţi păstra privirea sănătoasă mai mult timp.

Statul la calculator a devenit o rutină, parte a vieţii moderne. Dar în ceea ce priveşte evoluţia, ochiul omenesc nu a fost creat să privească atât de aproape obiecte, ore în şir. Din fericire, există mai multe soluţii care ne vor ajuta să avem grijă de ochii noştri. 

shutterstock 567904771 jpg jpeg

De ce să folosim ochelari la calculator?

Nu toţi ochelarii sunt la fel. Folosirea de lentile speciale, concepute să menţină cea mai bună privire şi confort pentru ochi în mai multe situaţii, este una dintre cele mai simple variante de urmat. De fapt, ochelarii de calculator te ajută să priveşti ecranul o perioadă mai lungă de timp, neobosind muşchiul. Vei vedea mai clar şi nu va trebui să depui efort suplimentar pentru a fi atent. Acest tip de ochelari arată exact ca cei obişnuiţi şi te vor ajuta să îţi ajustezi privirea la anumite distanţe, în funcţie de ecranele pe care le priveşti. Singura diferenţă este faptul că lentila are o tentă galbenă, menită să absoarbă lumina albastră extrem de dăunătoare, emisă de ecrane. Televizoarele şi monitoarele LCD şi LED produc o undă de lumină albastră, foarte dăunătoare biologiei şi fiziologiei ochiului. Şi deşi ochelarii sunt cea mai bună soluţie, poţi să îţi protejezi privirea şi prin alte metode. Spre exemplu, poţi lua o aplicaţie pentru mobil din categoria night shift, care va tarnsforma lumina albastră în lumină caldă.

Urmează regula 20-20-20!

Orele în şir petrecute în faţa calculatorului, la tv, cu tableta sau cu telefonul în mână pun o presiune mare pe ochiul tău. Ca orice altă parte a corpului, ochii vor fi încordaţi şi tensionaţi, lucru care va duce la înceţoşarea privirii, mâncărimi şi roşeaţă. Regula 20-20-20 spune că pentru fiecare 20 de minute de privit calculatorul sau tableta e bine să priveşti timp de 20 de secunde un obiect aflat la 20 m distanţă. Această pauză va relaxa ochiul pentru încă alte 20 de minute de lucru.

Consumă alimente benefice pentru ochi

shutterstock 448142074 jpg jpeg

Morcovii nu sunt singurul aliment care ajută la menţinerea sănătăţii ochilor noştri. Legumele în nuanţa verde închis, nucile şi alunele, citricele care conţin multă vitamina C, carnea de vită bogată în zinc, ouăle bogate în luteină, cartofii dulci şi peştele gras (macrou, ton, somon, hering sau sardine) conţin nutrienţi esenţiali care ajută la menţinerea unei priviri sănătoase. Recente

Samsung sau iPhone Iată ce telefon ți se potrivește mai bine în funcție de nevoile tale de zi cu zi! jpeg
par carut jpg
caine, fructe, cirese jpg
Ochi hazel jpg
shutterstock 418125508 jpg
Piele sanatoasa, fructe jpg
Sapunuri care alunga insectele tantarii  Sursa foto Pixabay jpg
masina de spalat vase jpg
lampi led unghii jpg
cumsedepisteazacanceruloral jpg
shutterstock 1746013364 jpg
exfoliant fata xpertbeauty jpg
Pleci la shopping  5 lucruri pe care sa le alegi cu maxima atentie jpg
shutterstock 1433984846 jpg
7 moduri mai putin stiute prin care iti protejezi rinichii  Sursa foto shutterstock 1922026235 jpg
Tort de ciocolata cu cirese  Sursa foto shutterstock 1459193222 jpg
femeie care nu slăbește  sursa   Shutterstock jpg
casa bântuită  foto   Shutterstock jpg
Pui souvlaki  Sursa foto shutterstock 1145156660 jpg
rochii elegante jpg