Delicioase și extrem de sănătoase, aceste fructe te pot ajuta să trăiești mai mult!

Pentru o viață îndelungată și sănătoasă, este recomandat să adaugi în alimentație aceste fructe, pline de antixoidanți, vitamine și minerale. Te întrebi care sunt acestea? Îți dăm un indiciu: pot fi servite la micul dejun, alături de un iaurt grecesc. 

image

Pe lângă mișcare și odihnă suficientă, alimentația sănătoasă joacă un rol important în stilul de viață sănătos, care ne ajută să trăim ani mulți. Dacă anterior s-a descoperit ce fel de ceaiuri și obiceiuri contribuie la creșterea longevității, acum îți spunem care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi zilnic pentru o viață îndelungată și sănătoasă. 

Citește și: Vârsta primei menstruații îți poate dezvălui cât vei trăi 

Motive pentru care se merită să consumi mai des afine 

Poate că au mici dimensiuni, însă afinele sunt o sursă bogată de nutrienți, care aduc beneficii organismului pe termen lung. Potrivit publicației „The Healthy‟, afinele conțin vitaminele E și K, acid folic și mangan. De asemenea, sunt surse bune de antioxidanți, precum polifenolii, care ajută la scăderea inflamației în corp și lupă împotriva radicalilor liberi, care pot duce la îmbătrânire prematură. Studiile științifice au arătat că polifenoli și antocianii reduc stresul oxidativ și inflamația, ceea ce previne riscul de diabet. 

Mai mult decât atât, un alt beneficiu pe care consumul de afine îl aduce este că ajută la scăderea nivelului de colesterol „LDL‟ și la reglarea nivelului de colesterol total. Potrivit unui studiu publicat în „Journal of Nutrition‟, cei care consumă timp de 8 săptămâni afine au șanse să își scadă nivelul de colesterol „rău‟ (LDL) cu 27%, ceea ce înseamnă un risc mai mic de boli cardiovasculare. 

Afinele sunt surse bune și de fibre care favorizează longevitatea, deoarece stabilizează nivelul de zahăr din sânge. De altfel, un studiu a constatat că pentru fiecare 8 grame de fibre adăugate în dietă putem reduce riscul de deces (precum și cazurile de boli de inimă și diabet) cu până la 27%, scrie „The Healthy‟. Afinele sunt, de asemenea, sățioase și nu conțin multe calorii, ceea ce înseamnă că pot fi adăugate cu încredere în dietă de către persoanele supraponderale. 

În cele din urmă, trebuie să precizăm că afinele oferă un aport major de vitamina C. Mai exact, o cană cu afine conține aproximativ 15% din doza zilnică recomandată. Ce înseamnă asta pentru organism? Ei bine, vitamina C acționează ca un antioxidant puternic, care susține buna funcționare a sistemului imunitar. Așadar, dacă te-am convins să consumi mai des afine, ce-ai spune dacă ai încerca această rețetă delicioasă de brioșe, gata în doar 30 de minute

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg