Ea e singura femeie de pe lista „Most Wanted” a FBI! I se spune „Regina Cripto”

Este greu de imaginat cum cea care se află în spatele uneia dintre cele mai mari fraude din istorie poate coborî dintr-un avion în Grecia și dispărea apoi complet! Pentru că asta s-a întâmplat cu Ruja Ignatova, femeia de afaceri bulgară cunoscută drept „Regina Cripto”.

image

Celebra bulgăroaică a dispărut întocmai ca cele 3,3 miliarde de lire sterline pe care le-a furat de la cei aproximativ un milion de oameni care au investit în OneCoin, criptomoneda ei falsă.

Când a dispărut din spațiul public, în Atena în 2017, Ignatova era dată în urmărire la nivel global din cauza înșelătoriei financiare a secolului, pe care a pus-o ea în aplicare prin OneCoin. În 2019, femeia de afaceri a fost acuzată de cinci infracțiuni, printre care spălare de bani și complicitate la fraudă.

Căutarea continuă

Iar zilele trecute, Ruja a fost inclusă în lista 10 „Most Wanted” a FBI-ului, devenind singura femeie de pe acea listă. FBI oferă recompense de 100.000 de dolari pentru orice informație care poate duce la arestarea ei.

Vezi şi: Pantofii roşii, purtaţi de Judy Garland în “Vrăjitorul din Oz”, furaţi şi găsiţi de FBI după 13 ani!

Întrebat de ce s-a ajuns să fie dată în urmărire la acest nivel, purtătorul de cuvând al FBI a declarat: „Credem că publicul este singurul care poate avea informații cu privire la locul în care se află și activitățile pe care aceasta le desfășoară”.

Circulă tot felul de zvonuri despre misterioasa infractoare, însă adevărul e că nimeni nu mai știe nimic despre ea de cinci ani, nici măcar dacă mai este sau nu în viață.

E posibil ca Regina Cripto să se ascundă în țara ei natală, conform mai multor surse din anturajul ei de cinci stele, sau în Dubai, unde deține o vilă de mai multe milioane de euro într-un complex rezidențial cu un nivel de securitate de grad înalt. La fel de bine, Ruja se poate afla în apele internaționale în momentul de față, pe vreun yacht superluxos, loc în care este extrem de greu de găsit.

Vezi şi: Cum a fost John Lennon filat de FBI. Ce conţineau rapoartele agenţilor

Schimbare radicală

Ca să fie dificil de găsit, Ignatova, de 42 de ani, și-a făcut mai multe operații estetice, s-a vopsit blond și a pierdut mai multe kilograme. Așadar e aproape imposibil să mai fie recunoscută de cineva. O teorie credibilă e că Ignatova este deja moartă, executată de unul dintre investitorii ei păcăliți.  

foto - Instagram