Nouă funcție Whatsapp: utilizatorii vor putea părăsi grupurile fără ca ceilalți membri să știe

Majoritatea utilizatorilor de Whatsapp sunt și membri ai unor grupuri din care își doresc, mai mult sau mai puțin, să facă parte. Dacă un utilizator dorea să părăsească un grup, toți ceilalți erau notificați imediat, însă aplicația aduce o nouă funcție prin care acest pas se poate face „anonim“, potrivit CNBC.

image

Fie că e vorba de membri ai familiei, colegi, prieteni sau de comunități de părinți, cei mai mulți dintre noi fac parte din diverse grupuri de Whatsapp, unde conversațiile pot degenera destul de des. Astfel, nu o dată apar conflicte, care se încheie cu retragerea unuia sau a mai multor membri. Acest pas este, în prezent, vizibil și lasă o notificare pentru ceillți mebri ai grupului, pe lângă faptul că poate genera în continuare interpretări și comentarii.

Citește și Cum îți dai seama dacă te-a blocat cineva pe Facebook. Este extrem de simplu!

De aceea, Whatsapp, aplicație deținută de compania Meta (care deține, totodată, Facebook și Instagram) va lansa în curând o funcție care permite utilizatorilor să iasă din chaturile de grup nedetectați. Această funcție face parte dintr-o serie de măsuri pe care platforma de mesagerie criptată le ia pentru a crește confidențialitatea.

În curând însă, în loc să apară o notificare pentru toți cei din grup când cineva pleacă, vor fi informați doar administratorii grupului respectiv. Funcția va fi disponibilă pentru toți utilizatorii WhatsApp începând cu luna aceasta.

Totodată, WhatsApp testează o setare care oprește contactele să facă capturi de ecran ale mesajelor de tipul „Vizualizați o singură dată/View Once“. Aceste mesaje (foto/video)  nu pot fi accesate din nou după ce au fost deschise inițial, dar, în prezent, se pot face capturi de ecran după ele.

Într-o postare pe Facebook, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a scris: „Vom continua să creăm noi modalități de a vă proteja mesajele și de a le păstra la fel de private și sigure precum conversațiile față în față“.

@shutterstock

text: Redacția