Ce să faci dacă ai un metabolism lent

1 75347 original jpg jpeg

Pe lângă factorul genetic, metabolismul tău este influenţat de o mulţime de factori externi, care fie îţi accelerează arderile, fie le încetinesc.

În cazul în care nu ai fost înzestrată cu un metabolism minune, care să-ţi permită să mânânci orice fără să te îngraşi, iată ce trebuie să faci pentru a nu lua kilograme în plus:

Mişcare

Orice formă de mişcare te ajută să îţi accelerezi metabolismul şi, prin urmare, să nu te îngraşi.

Elimină stresul

Ştim că acest lucru este practic imposibil, însă încearcă să te relaxezi pe cât posibil. Specialiştii spun că stresul joacă un rol foarte mare în încetinirea metabolismului.

Stai în picioare

Foarte multe persoane au un job care presupune statul pe scaun. Dacă eşti una dintre ele, încearcă să faci câteva minute de mişcare, doar câţiva paşi sunt necesari.

Consumă proteine

Proteinele au rolul de a ne menţine masa musculară, aşa că lipsa lor duce la încetinirea metabolismului. Consumă carne de pui, vită, peşte, nuci, ouă şi produse lactate cu puţine calorii.

Evită alcoolul

S-a dovedit că alcoolul încetineşte metabolismul, de aceea consumul cât mai moderat este recomandat pentru o siluetă ideală.

Nu te mai înfometa

Săritul peste masa de prânz sau cină nu te ajută cu nimic, dimpotrivă. Pentru ca metabolismul tău să funcţioneze cum trebuie e de preferat să mănânci porţii mici şi dese.

Înlocuieşte cafeaua cu ceaiul verde

Studiile au demonstrat că ceaiul verde are un rol esenţial în accelerarea metabolismului. Nu trebuie să renunţi definitiv la cafea, însă o cană de ceai verde dimineaţa poate fi mai benefică dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Credit foto: Streamlinedhealth.com