2 alimente esenţiale pentru o imunitate bună toamna

1 76896 original jpg jpeg

Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa cu fiecare zi care trece. Dar modificările de temperatură ne afectează sistemul imunitar, ceea ce înseamnă că organismul devine mult mai vulnerabil la răceli şi gripă. Pentru a preveni afecţiunile comune toamnei, ar trebui să consumăm mai multe legume şi fructe.

Pe lângă toate substanţele nutritive pe care luăm din fructe şi legume, mai există un remediul natural pe bază de miere şi lămâie, care întăreşte sistemul imunitar. Lămâia este o sursă bogată de vitamina C şi alţi antioxidanţi care curăţă şi purifică întregul organism de toxine. De asemenea, mierea este cunoscută pentru proprietăţile antibacteriene pe care le deţine.

În plus, amestecul mai conţine şi ghimbir, care are proprietăţi terapeutice şi antioxidante. Ghimbirul este recomandat pentru tratarea durerii de gât, pentru întărirea imunităţii şi stimularea pierderii în greutate.

Ai nevoie de:

- sucul de la două lămâi

- 2 linguri de miere

- o jumătate de rădăcină de ghimbir

- un borcan de sticlă

Mod de preparare:

Spală şi feliază ghimbirul, apoi pune-l în borcanul curat. Adaugă peste el sucul de la lămâi şi mierea. Amestecă cu o lingură în borcan, pune-i capacul şi dă-l la frigider. Lasă-l câteva zile. După care, pui câte o jumătate de lingură din amestec în apă caldă şi bea-o pe tot parcursul zilei.