3 băuturi care îţi pot menţine inima sănătoasă

1 70204 original jpg jpeg

Pentru buna funcţionare a întregului organism, este necesar un sistem cardiovascular sănătos. Cu ajutorul inimii, sângele este pompat în toate celulule şi organele corpului.

Însă,inima poate dezvolta destul de repede boli cardiovasculare,aşa că,pentru a-l menţine sănătos,trebuie urmată şi o dietă echilibrată. Această dietă,pe lângă alimente cu nutrienţi valoroşi,trebuie să conţină şi un aport de lichide care să asigure hidratarea adecvată a organismului. Pe lângă apă,medicii specialişti recomandă alte trei tipuri de băuturi care odată consumate pot contribui la menţinerea unei inimi sănătoase.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o plantă bogată în fier şi antioxidanţi. Datorită acestor însuşiri,ceaiul verde poate diminua creşterea tensiunii arteriale,iar băut timp de un an de zile,poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune. Este bine de ştiut însă că acesta nu este indicat să fie consumat de către persoanele cu probleme existente ale cordului.

Berea

Conform numeroaselor studii,berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare. Această băutură,consumată cu moderaţie,poate să reducă incidenţa bolilor de inimă cu până la 30%. Berea conţine multe vitamine benefice organismului,printre care potasiu,magneziu şi vitamine de tip B,dar şi carbohidraţi,asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus,consumată moderat,berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care,în cantităţi mari,este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.

“Într-adevăr,berea poate juca acest rol în procesul de prevenţie,consumarea ei cu moderaţie putând să conducă la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare. Datorită compoziţiei sale,berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL),astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat,acesta însemnând,mai exact,o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei,cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.”,declară Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

Cafeaua

Cafeaua reprezintă o sursă bogată în antioxidanţi care odată consumată poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Consumul a maximum trei căni de cafea pe zi poate reduce pericolul de îmbolnăvire,însă,dacă se depăşeşte acest nivel de consum zilnic,apar riscurile de îmbolnăvire a inimii.



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg