3 băuturi care îţi pot menţine inima sănătoasă

1 70204 original jpg jpeg

Pentru buna funcţionare a întregului organism, este necesar un sistem cardiovascular sănătos. Cu ajutorul inimii, sângele este pompat în toate celulule şi organele corpului.

Însă,inima poate dezvolta destul de repede boli cardiovasculare,aşa că,pentru a-l menţine sănătos,trebuie urmată şi o dietă echilibrată. Această dietă,pe lângă alimente cu nutrienţi valoroşi,trebuie să conţină şi un aport de lichide care să asigure hidratarea adecvată a organismului. Pe lângă apă,medicii specialişti recomandă alte trei tipuri de băuturi care odată consumate pot contribui la menţinerea unei inimi sănătoase.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este o plantă bogată în fier şi antioxidanţi. Datorită acestor însuşiri,ceaiul verde poate diminua creşterea tensiunii arteriale,iar băut timp de un an de zile,poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta hipertensiune. Este bine de ştiut însă că acesta nu este indicat să fie consumat de către persoanele cu probleme existente ale cordului.

Berea

Conform numeroaselor studii,berea poate fi un adjuvant în prevenirea bolilor cardiovasculare. Această băutură,consumată cu moderaţie,poate să reducă incidenţa bolilor de inimă cu până la 30%. Berea conţine multe vitamine benefice organismului,printre care potasiu,magneziu şi vitamine de tip B,dar şi carbohidraţi,asigurând corpului uman 15% din doza zilnică recomandată pentru aceste substanţe. În plus,consumată moderat,berea poate scădea nivelul de homocisteina din sânge care,în cantităţi mari,este un factor activ pentru producerea bolilor de inimă.

“Într-adevăr,berea poate juca acest rol în procesul de prevenţie,consumarea ei cu moderaţie putând să conducă la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare. Datorită compoziţiei sale,berea poate creşte cantitatea de „colesterol bun” (colesterol HDL),astfel încât riscul apariţiei bolilor coronariene se poate reduce. Trebuie avut în vedere însă faptul că beneficiile pentru organism pot apărea doar atunci când ne încadrăm în limitele consumului moderat,acesta însemnând,mai exact,o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei,cu o concentraţie alcoolică de maxim 5%.”,declară Corina Zugravu,Preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie.

Cafeaua

Cafeaua reprezintă o sursă bogată în antioxidanţi care odată consumată poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Consumul a maximum trei căni de cafea pe zi poate reduce pericolul de îmbolnăvire,însă,dacă se depăşeşte acest nivel de consum zilnic,apar riscurile de îmbolnăvire a inimii.



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg