4 ceaiuri naturale care combat stresul
Stresul se află pe primul loc în topul factorilor care provoacă nelinişte şi nervozitate, dar natura ne oferă remedii şi pentru această problemă. Există câteva plante medicinale care pot fi folosite sub formă de ceai pentru a induce starea de relaxare, şi anume:
Floarea pasiunii
Această plantă cu aspect exotic este mama sedativelor pe bază de plante şi s-a dovedit a fi foarte eficientă în inducerea calmului. Floarea pasiunii este un remediu popular pentru insomnii, aşa că dacă suferi de insomnie sau eşti stresată/agitată, bea seara o ceaşcă de ceai.
Muşeţelul
Muşeţelul are un miros uşor şi un gust plăcut, care este folosit în scop medicinal. Acest ceai este folosit, de obicei, pentru a combate problemele digestive datorită proprietăţilor sedative pe care le conţine. Una dintre cele mai frecvente utilizări este de a calma iritaţiile interne şi externe. Poate fi ingerat în mai multe forme, ceea ce îl face o alegere extrem de versatilă şi populară. Este, de asemenea, utilizat local şi este un ingredient comun în multe produse de frumuseţe şi creme medicale. Recomandat este să se bea ceai de muşeţel seara, înainte de culcare.
Roiniţa
Roiniţa emite un miros de lămâie şi produce flori colorate de un galben palid. Proprietăţile sedative sunt excelente pentru ameliorarea stresului, dar nu ar trebui să fie utilizată de către persoanele care suferă de hipotiroidism, deoarece este de fapt folosit ca tratament pentru hipertiroidism. Mai multe proprietăţi includ ajutor digestiv, antidepresiv şi anti-anxietate. Bea o ceaşcă de ceai de roiniţă în fiecare zi.
Lavanda
Planta are un efect calmant asupra creierului, fiind un must-have pentru persoanele care suferă de anxietate, depresie, insomnie şi agitaţie. Este, de asemenea, minunată pentru persoanele care au hipertensiune, deoarece scade tensiunea arterială încurajând în acelaşi timp circulaţia sănătoasă. O altă utilizare obişnuită pentru levănţică este aceea de a vindeca arsuri minore sau muşcături de insecte. De asemenea, oferă ameliorarea durerii şi conţine proprietăţi antiinflamatorii, motiv pentru care poţi bea ceai de lavandă când eşti stresată.