5 mirodenii şi plante aromatice care luptă împotriva cancerului

1 69484 original jpg jpeg

Mirodeniile sunt folosite de majoritatea oamenilor pentru a da gust preparatelor culinare. Însă unele dintre ele nu doar că dau un o aromă aparte mâncării, dar te ajută şi să lupţi contra cancerului. Citeşte în continuare care sunt plantele pe care trebuie să le ai mereu în debara.

Ghimbirul

A fost mult timp folosit în medicina populară pentru tratarea oricărei boli,de la răceală la constipaţie. Acesta poate fi utilizat în stare proaspătă sau sub formă de pulbere (condiment). Deşi aroma ghimbirului proaspăt este semnificativ diferită de cea a condimentului,ele pot fi substituite una cu alta,în multe reţete. Acesta are grija de sănătatea stomacului,în timpul tratamentului pentru cancer.

Rozmarinul

Este o plantă consistentă,mediteraneană,care este o sursă bună de antioxidanţi. Datorită originii sale,rozmarinul este frecvent utilizat în gătitul reţetelor mediteraneene. Îl poţi folosi pentru a da aromă supelor,sosurilor pe bază de roşii,pâinii şi alimentelor bogate în proteine,cum ar fi carnea de pasăre,carnea de vită sau cea de miel.

Acesta ajută la detoxifiere,protejându-ţi organismul de pericolele externe.

Turmericul

Planta din familia ghimbirului este unul dintre ingredientele care fac ca curry-ul galben să aibă o aromă distinctivă. Curcumina pare a fi compusul activ din curcuma. Acest compus are proprietăţi antioxidanteşi anti-inflamatorii,care luptă împotriva dezvoltării cancerului.

Ardeiul iute

Ardeii iuţi conţin capsaicină,un compus care poate calma durerea. Când capsaicină este aplicată local pe pielea lezată,provoacă eliberarea unei substanţe chimice numită substanţăP. La utilizarea frecventă,cantitatea de substanţă P ajută la reducerea durerii în zona cu probleme.

Ardeiul iute trebuie să fie manipulat foarte atent,deoarece poate provoca arsuri în cazul în care vine în contact cu pielea.

Usturoiul

Are un conţinut ridicat de sulf şi este o sursă bună de arginină,oligozaharide,flavonoide şi seleniu,toate acestea fiind  benefice pentru sănătate. Compusul activ al usturoiului,numit alicină, îi conferă mirosul caracteristic şi este produsă atunci când căţeii de usturoi sunt tocaţi sau zdrobiţi.

Mai multe studii sugerează că consumul mare de usturoi reduce riscul de cancer la stomac,la colon,esofag,pancreas,şi de sân. Se pare că usturoiul poate proteja împotriva cancerului prin numeroase mecanisme,inclusiv prin inhibarea infecţiilor bacteriene.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg