Acid hialuronic sau ceramide? Care îţi hidratează tenul mai bine

Probabil ai auzit de două ingrediente populare folosite în cremele hidratante de față sau corp: acid hialuronic și ceramide. Dacă te întrebi cum funcţionează acești agenți de hidratare şi care este mai eficient, afli detalii în cele ce urmează!

image

Acidul hialuronic și ceramidele sunt două substanţe diferite și funcționează în moduri diferite pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă. Acidul hialuronic este asemănător unui gel și menține pielea hidratată și plină prin atragerea și reținerea apei. Este o substanță care se găsește în mod natural în corpul uman, în articulații, ochi și piele. Păstrează articulațiile mobile, ochii hidrataţi şi ajută pielea să se vindece mai repede, la nevoie. Acidul hialuronic este considerat o substanţă sigură pentru piele și rareori provoacă reacţii adverse. De aceea, produsele cu acid hialuronic pot fi utilizate în timpul sarcinii și alăptării.

Ceramidele menţin pielea sănătoasă

Ceramidele sunt acizi grași responsabili de menținerea barierei naturale a pielii care previne infecțiile și uscarea accentuată.

Stratul exterior al pielii, numit și epidermă, este format în proporție de 30% – 40% din ceramide, dar nivelul de ceramide scade în mod natural odată cu înaintarea în vârstă sau dacă pielea este expusă la frig, vânt, soare puternic, săpunuri dure sau dacă apar boli ca eczema.

Refacerea ceramidelor pierdute ajută la restabilirea umidității, protejarea barierei pielii, ameliorarea iritației și uscăciunii. Dermatologul îţi poate indica anumite creme cu ceramide.

Vezi și: 5 obiceiuri care îţi afectează pielea

Care dintre ele este mai eficientă?

Atât acidul hialuronic, cât și ceramidele sunt esențiale pentru piele, dar ceramidele sunt esenţiale pentru realizarea barierei pielii. Ca atare, acidul hialuronic, care se află mai adânc în piele, nu poate fi protejat şi nici nu este eficient în lipsa unei bariere a pielii.

Te-ar mai putea interesa: Importanţa folosirii cremei de noapte

Acidul hialuronic este un ingredient bun pentru hidratarea pielii şi combaterea ridurilor fine. Pe de altă parte, ceramidele îţi menţin pielea sănătoasă şi o protejează, prevenind totodată înroșirea acesteia, iritația, uscăciunea excesivă. Nu greşeşti cu nimic dacă foloseşti produse care le conţin pe ambele, în funcție de nevoile tale și de recomandările unui dermatolog.

FOTO: Shutterstock



Recente

Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg