Ai simptome de răceală? Uite ce medicamente ia deodată un expert britanic de la primele semne!

Când observi primele semne de răceală, te ajută să suplimentezi aportul de vitamine C şi D, precum şi cel de zinc, însă combinarea a două tipuri de medicamente ar putea stopa agravarea virozei, după cum arată un medic de familie britanic.

image

Te ia o răceală şi nu ştii cum ai putea să previi ca simptomele să te scoată din ritm câteva zile bune? Primele semne sunt durerea în gât, durerile de cap, secreţii nazale, dar poţi să ai şi dureri musculare sau febră, nas înfundat, tuse, dureri de sinusuri.

Două medicamente ar trebui să luate în momentul în care simţi că se instalează o răceală, după cum a declarat pentru Express.co.uk medicul generalist Unnati Desai, de la organizaţia britanică de caritate în domeniul sănătăţii, Nuffield Health.

Paracetamolul şi ibuprofenul, luate împreună, la primele simptome

Pe măsură ce simptomele se înmulţesc sau cresc în intensitate treptat, ar fi ideal să începi să bei mai multe lichide calde, să faci o baie fierbinte, să te odihneşti mai mult sau să faci inhalaţii cu uleiuri esenţiale ori cu sare.

Alături de toate cele de mai sus, medicul generalist britanic Unnati Desai recomandă administrarea împreună a două analgezice: „Dacă simțiți că vine o răceală, paracetamolul și ibuprofenul ar trebui luate împreună, în formele lor generice, la dozele indicate pentru adulți, dacă nu există alergii. Acest lucru vă permite să vă asigurați că luați doza corectă pentru adulți la momentul potrivit și vă permite să decideți când să le luați. Majoritatea comprimatelor pentru răceală și gripă de pe piață conțin mai puțin paracetamol și ibuprofen, ceea ce ajută la scăderea temperaturii”.

Vezi și: Nu exagera cu vitamina C la răceală! Uite ce efecte secundare are excesul!

Odihna şi hidratarea contează enorm

Este important ca, pe toată perioada de manifestare a virozei, să dormi ceva mai mult decât de obicei sau să acorzi mai multă atenţiei odihnei, dar şi să te hidratezi foarte bine, cu apă, ceaiuri, sucuri naturale. Durerile de gât pot fi alungate nu doar cu spray-uri sau dropsuri din farmacii, ci şi cu ajutorul gargarei cu apă sărată.

Te-ar mai putea interesa: Apa de ceapă în răceală şi gripă, remediu popular printre tiktokeri. Cât de sigur e leacul?

Atenţie!

Dacă ai febră, ar trebui să încerci să stai acasă și să eviţi contactul cu alte persoane, pentru a reduce transmiterea virusului care ar putea infecta cu ușurință alte persoane.



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg