Congestie nazală și durere în gât? Combate răceala cu remediile naturiste!

Congestia nazala și durerea în gât sunt două dintre simptomele cu care ne confruntăm când răcim. Vestea bună este că unele remedii naturiste oferă alinare și ajută la combaterea răcelii!

image

Pe măsură ce temperaturile scad, oamenii petrec mai mult timp în spații închise, ceea ce favorizează transmiterea virusurilor de la o persoană la alta. De asemenea, toamna aduce și schimbări în stilul de viață, inclusiv stres legat de reînceperea activităților, care poate afecta sistemul imunitar și crește riscul de răceli. Simptome ale răcelii pot să apară și din cauza aerului de toamnă, care usucă căile respiratorii. 

Citește și: Dieta specială când ai gripă sau răceală. Ce alimente nu trebuie să-ți lipsească? 

Răceala netratată poate duce la complicații, prin urmare, remediile naturiste ne ajută când simptomele sale se instalează. Ghimbirul și ananasul sunt doar două dintre leacurile la care putem apela! 

Cinci remedii naturiste pentru răceală 

  1. Ghimbir - Cu rol antiinflamator, ghimbirul ajută la reducerea inflamației și congestiei nazale. De asemenea, ghimbirul calmează durerea în gât și ușurează tusea. Acesta se poate consuma sub formă de ceai sau poate fi adăugat în smoothie-uri. 
  2. Ananas - Bomelaina din ananas este o substanță recunoscută pentru calitățile ei în reducerea congestiei nazale și vâscozității mucusului. Această enzimă poate ajuta, de asemenea, la susținerea sistemulu imunitar. Ananasul se consumă ca atare sau, precum ghimbirul, se administrează sub formă de ceai. 
  3. Turmeric - Curcumina, substanța activă din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii puternice și ajută la îmbunătățirea respirației și la combaterea tusei. Pentru efecte maxime, combină pudră de turmeric cu lapte cald, miere și ghimbir. 
  4. Citrice - Portocalele, lămâile și grapefruitul sunt bogate în vitamina C, esențială pentru menținerea sistemului imunitar sănătos. Această vitamină ajută la reducerea inflamației din sistemul respirator și la combaterea tusei. Consumă-le după masă sau adaugă-le în lichidele pe care le consumi în această perioadă! 
  5. Usturoi - Când gătești, adaugă în preparate usturoi, cu proprietăți antibacteriene și antivirale, iar starea ta de sănătate se va îmbunătăți! De asemenea, pe piață există suplimente cu usturoi, sub formă de capsule sau tablete, care oferă o cantitate mare de compuși din usturoi.
  • Când răcești, este important să fii atent și la alimentele pe care le consumi! Spre exemplu, produsele lactate, precum laptele sau brânza, alimentele prăjite și cele grase contribuie la acumularea de mucus, care îngreunază tusea. Prin urmare, în această perioadă, limitează sau evită consumul lor! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg
La ce se foloseste dezumidificatorul in casa 5 AVANTAJE pe care trebuie sa le cunosti jpg
titlu Cum să alegi restaurantul potrivit pentru nuntă jpg
Dulceata de struguri albi  Sursa foto shutterstock 712190629 jpg
Colectie hair trends 2025 jpg
Tocanita cu peste  Sursa foto shutterstock 1632304759 jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 213044644 jpg
De ce să ți detoxifici organismul înainte de începerea unei diete de slăbit jpg
tort  shutterstock jpg
hanorac baieti jpg
Revani  Sursa foto shutterstock 496811728 jpg
Cursuri   Arhiva personala (2) JPG
Cu Mama la Mamo Regina Maria Reteaua de Sanatate jpg