Congestie nazală și durere în gât? Combate răceala cu remediile naturiste!

Congestia nazala și durerea în gât sunt două dintre simptomele cu care ne confruntăm când răcim. Vestea bună este că unele remedii naturiste oferă alinare și ajută la combaterea răcelii!

image

Pe măsură ce temperaturile scad, oamenii petrec mai mult timp în spații închise, ceea ce favorizează transmiterea virusurilor de la o persoană la alta. De asemenea, toamna aduce și schimbări în stilul de viață, inclusiv stres legat de reînceperea activităților, care poate afecta sistemul imunitar și crește riscul de răceli. Simptome ale răcelii pot să apară și din cauza aerului de toamnă, care usucă căile respiratorii. 

Citește și: Dieta specială când ai gripă sau răceală. Ce alimente nu trebuie să-ți lipsească? 

Răceala netratată poate duce la complicații, prin urmare, remediile naturiste ne ajută când simptomele sale se instalează. Ghimbirul și ananasul sunt doar două dintre leacurile la care putem apela! 

Cinci remedii naturiste pentru răceală 

  1. Ghimbir - Cu rol antiinflamator, ghimbirul ajută la reducerea inflamației și congestiei nazale. De asemenea, ghimbirul calmează durerea în gât și ușurează tusea. Acesta se poate consuma sub formă de ceai sau poate fi adăugat în smoothie-uri. 
  2. Ananas - Bomelaina din ananas este o substanță recunoscută pentru calitățile ei în reducerea congestiei nazale și vâscozității mucusului. Această enzimă poate ajuta, de asemenea, la susținerea sistemulu imunitar. Ananasul se consumă ca atare sau, precum ghimbirul, se administrează sub formă de ceai. 
  3. Turmeric - Curcumina, substanța activă din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii puternice și ajută la îmbunătățirea respirației și la combaterea tusei. Pentru efecte maxime, combină pudră de turmeric cu lapte cald, miere și ghimbir. 
  4. Citrice - Portocalele, lămâile și grapefruitul sunt bogate în vitamina C, esențială pentru menținerea sistemului imunitar sănătos. Această vitamină ajută la reducerea inflamației din sistemul respirator și la combaterea tusei. Consumă-le după masă sau adaugă-le în lichidele pe care le consumi în această perioadă! 
  5. Usturoi - Când gătești, adaugă în preparate usturoi, cu proprietăți antibacteriene și antivirale, iar starea ta de sănătate se va îmbunătăți! De asemenea, pe piață există suplimente cu usturoi, sub formă de capsule sau tablete, care oferă o cantitate mare de compuși din usturoi.
  • Când răcești, este important să fii atent și la alimentele pe care le consumi! Spre exemplu, produsele lactate, precum laptele sau brânza, alimentele prăjite și cele grase contribuie la acumularea de mucus, care îngreunază tusea. Prin urmare, în această perioadă, limitează sau evită consumul lor! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg