Alegerea saltelei: 5 aspecte de care trebuie sa ții cont

Calitatea somnului este esențială pentru bunăstarea dumneavoastră. Deoarece somnul este una dintre cele mai esențiale activități pe care o persoană le poate desfășura, fiind și una dintre cele mai neglijate.

image

Mediul de dormit potrivit poate face toată diferența, așa că luați în considerare acești cinci factori înainte de a face o achiziție. Salteaua potrivită vă poate oferi ușurarea unei întregi serii de afecțiuni, de la dureri de spate și dureri de cap până la depresie și tulburări de somn. Asigură-te că primești salteaua potrivită pentru nevoile tale înainte de a cumpăra.

Modul în care dormi este esențial

Acesta este cel mai important factor atunci când vine vorba de alegerea saltelei perfecte pentru tine. Aveți nevoie de o saltea potrivită pentru tipul de corp. Dacă vă treziți cu senzația de prea cald sau de prea frig, sau aveți orice altă tulburare de somn, ar putea fi din cauza faptului că aveți o saltea nepotrivită. Un somn bun este la fel de important ca și consumul de mese sănătoase și o activitate fizică intensă. Faptul că nu dormiți suficient poate avea un efect asupra sănătății și bunăstării dumneavoastră, făcându-vă mai predispus la boli, depresie și la un risc crescut de accidentare. Salteaua potrivită se va mula pe corpul dumneavoastră și vă va ajuta să profitați la maximum de fiecare ciclu de somn. Există multe tipuri diferite de saltele pe piață, fiecare cu propriile beneficii și dezavantaje, însă saltelele disponibile vă vor oferi o calitate a somnului superioară și suport potrivit spatelui indiferent de poziția de somn.

Saltele care vă susțin corpul

Cel mai elementar suport pe care îl oferă o saltea este capacitatea sa de a amortiza impactul greutății corpului tău. Trebuie să alegeți o saltea care să vă susțină corpul. O saltea bună ar trebui să fie capabilă să absoarbă o mare parte din greutatea corpului fără a provoca disconfort. Arcurile din saltea ar trebui să fie capabile să susțină aproximativ 2/3 din greutatea corpului dumneavoastră. O saltea bună va oferi, de asemenea, sprijin acolo unde corpul dumneavoastră îl dorește cel mai mult - în poziția de somn.

Spuma de memorie și latexul sunt cele mai confortabile

Nu toate tipurile de saltele sunt create în mod egal. Anumite tipuri de saltele sunt mai confortabile decât altele. Acest lucru se datorează faptului că anumite materiale oferă în mod natural mai mult confort. Dacă aveți probleme cu spatele sau vă este greu să vă ridicați din pat dimineața, o saltea din spumă cu memorie poate fi soluția perfectă. Pentru a beneficia de cel mai mare confort în timpul somnului, asigurați-vă că salteaua are cel puțin 40% spumă cu memorie. Cea mai bună saltea poate atinge până la 80% spumă cu memorie. Densitatea spumei cu memorie va determina cât de bine vă susține salteaua corpul.

Alegerea fermității potrivite

Fermitatea este un alt factor semnificativ de luat în considerare atunci când alegeți salteaua perfectă. Fermitatea ideală pentru o saltea este un echilibru între confortul unei saltele moi și susținerea unei saltele ferme. Deși nu vă doriți fermitatea unei scânduri, o saltea bună ar trebui să fie capabilă să susțină greutatea unei persoane normale. Există multe tipuri diferite de saltele care sunt realizate cu diferite niveluri de fermitate. Cele mai bune saltele sunt realizate cu un echilibru corect între moliciune și fermitate.

Caracteristici speciale, cum ar fi infuzia de spumă

Infuzia de spumă este un proces natural prin care un producător poate adăuga un plus de confort unei saltele prin infuzia de spumă suplimentară în tapițerie. Beneficiul acestui procedeu este că obțineți maximum de la salteaua dumneavoastră fără a fi nevoit să cumpărați o a doua saltea. Asigurați-vă că salteaua are cel puțin una dintre aceste caracteristici de oferit pentru a obține cel mai bun somn posibil.

Deși o saltea buna aduce un beneficiu imens modului în care dormiți, alegerea lenjeriei de pat este un factor important. Pe lângă faptul că arată bine și se simt confortabil, alegerea corectă a lenjeriei de pat poate face o diferență semnificativă în calitatea somnului. Este posibil să fi auzit că modul în care o saltea și aranjamentul pernelor pot avea un impact asupra calității somnului dumneavoastră. Puteți alege o lenjerii de pat bumbac perfectă pentru un somn liniștitor și lipsit de griji.