Alimente care ajută la detoxifierea ficatului

1 66231 original jpg jpeg

Ficatul are un rol extrem de important pentru organism, de aceea este esenţial să faci uneori câte o cură de detoxifiere care să îl ajute să se menţină curat.

Un ficatde care nu ai grijă poate creşte nivelul de toxine din organism,reduce funcţiile sistemului imunitar şi duce la apariţia altor boli mult mai grave. Dar,pentru a preveni toate astea nu trebuie să îţi schimbi radical dieta. Există o serie de alimente care,consumate în mod constant,ajută la crearea unei stări optime de sănătate.

Lămâile

Aceste fructe citrice,bogate în vitamina C,ajută ficatul să se cureţe de toxine. Încearcă să bei o limonadă proaspătă,neîndulcită,în fiecare dimineaţă. Asta va ajuta digestia.

Rădăcină de ghimbir

Cercetătorii sunt de părere că ghimbirul este capabil să îmbunătăţească funcţiile ficatului deteriorat şi protejează organismul împotriva fibrozei. De asemenea,este util în prevenirea şi tratarea bolilor ficatului şi în reducerea cantităţii de stres oxidativ.

Grapefruit

Începe-ţi ziua cu un pahar de sucde grapefruit stors proaspăt. Asta va accelera irigarea de toxine şi va curăţa ficatul. Acest fruct exotic este bogat în vitamina C,care este cel mai bun tratament pentru detoxifiere.

Ceai de seminţe de in

Toarnă 250 ml de apă caldă peste 2 linguri de seminţe de in (neprocesate),amestecă şi lasă la macerat o oră. Seminţele sunt bogate în acizi graşi omega-3 care facilitează curăţarea intestinelor. Ceaiul se bea dimineaţa,înainte de a mânca. 

Usturoi

Acesta conţine cantităţi mari de alicină,un ingredient anti-bacterian care ajută la reducerea hipertensiunii arteriale. Usturoiul conţine,de asemenea,seleniu,foarte important pentru funcţionarea optimă a metabolismului şi stimulează curăţarea ficatului.

Legume,broccoli,conopida şi varză

 Bogate în vitamina C şi antioxidanţi,acestea ajută la curăţarea organismul de radicalii liberi (celulele deteriorate din organism). Ele stimulează o enzimă care este produsă în ficat şi ajută la eliberarea substanţelor carcinogene şi a altor toxine,reducând,în acelaşi timp,riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer.

Păpădia

Frunzele şi rădăcina ajută la detoxifierea ficatului. Organismul are nevoie de gustul amar al păpădiei,care ajută,de asemenea,la stimularea enzimei. Din frunze poţi face o salată,în timp ce tulpina poate fi folosită la prepararea unui ceai.