Alimentele care detoxifică sângele

1 76526 original jpg jpeg

Detoxificarea sângelui este un proces biologic foarte important pentru îmbunătăţirea calităţii sângelui. Acest fluid este esenţial pentru buna funcţionare a întregului organism şi de aceea este necesar ca el să fie pur pentru a rămâne sănătoşi.

În procesul de detoxificare a sângelui, rinichii lucrează mai puţin, toate funcţiile organismului sunt îmbunătăţite şi este redus riscul de a dezvoltate probleme de sănătate. În schimb, durerea de cap, alergiile, oboseala, sistemul imunitar slăbit, acneea şi alte afecţiuni ale pielii indică faptul că sângele este plin de toxine. Dar, în funcţie de ce mâncăm, sângele poate fi detoxificat.

Alimentele care detoxifică sângele sunt:

Usturoiul

Usturoiul este sursă bogată de antioxidanţi şi minerale care reduc nivelul colesterolului rău din sânge, purificându-l. Este recomandat să incluzi usturoiul în alimentaţia zilnică. Pentru cele mai bune rezultate, mănâncă dimineaţa pe stomacul gol un căţel de usturoi.

Turmericul

Acest condiment are proprietăţi antibacteriene, antiinflamatoare şi antidepresive care detoxifică sângele. Turmericul poate fi inclus în multe reţete, dar recomandat este să se bea seara un pahar de lapte fierbinte cu o lingură de turmeric.

Pătrunjelul şi coriandrul

Pătrunjelul şi coriandrul au capacitatea de a elimina toxinele din sânge şi de a reduce nivelul colesterolului rău. Ele sunt surse bogate de vitaminele A, C şi K şi folaţi, care sunt substanţe nutritive purificatoare.

Busuiocul

Busuiocul conţine o cantitate mare de antioxidanţi, are proprietăţi antibacteriene şi antidepresive naturale. Cea mai bună metodă prin care menţii sângele curat este să-l consumi în fiecare zi.

Ardeiul iute (pudră)

Ardeiul iute conţine vitaminele A, B, C, E şi K, precum şi mineralele – potasiu şi magneziu. Include-l în alimentaţia zilnică.

Morcovul

Considerat cel mai bun aliment purificator, morcovul este foarte bun şi pentru păr, piele şi ochi.

Sfecla roşie

Leguma care abundă în vitaminele A, B, C şi K, acid folic şi fibre. În plus, sfecla roşie este considerată cea mai bună legumă purificatoare. Poţi bea zilnic suc de sfeclă, o poţi include în prepararea mai multor reţete sau o poţi mânca crudă, cu puţină sare de lămâie.

Credit foto: www.boldsky.com