Cămăși îngălbenite? Iată cum le redai albul cu soluții naturale!

Spune adio petelor și redă strălucirea hainelor tale albe cu ajutorul acestor soluții simple și ieftine! Îți prezentăm patru metode eficiente, care te vor ajuta să obții cămăși la fel de curate ca în ziua în care le-ai purtat prima oară. 

image

Prima soluție la care te poți gândi când vine vorba de curățarea hainelor albe este înălbitorul, dar dacă ai pielea sensibilă sau, pur și simplu, preferi ingredientele naturale, aceste metode îți vor fi de folos! În plus, poți să folosești aceste soluții și la curățarea lenjeriilor albe. 

Citește și acest articol: De ce nu trebuie să folosești balsam de rufe când speli hainele bebelușului și cum le cureți corect 

Metoda 1: Oțet alb 

Prima metodă pe care ți-o prezentăm pentru curățarea cămășilor albe este cea care conține doar oțet și apă. Toarnă 1 cană cu oțet într-un lighean cu 2 litri de apă fierbinte, înmoaie cămășile în această soluție și lasă-le în lighean peste noapte sau cel puțin timp de 1 oră. Ulterior, spală hainele manual sau la mașina de spălat, la un program cu 800 de rotații/minut. 

Metoda 2: Bicarbonat de sodiu 

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient care te ajută să îndepărtezi eficient petele de pe haine, inclusiv de pe cele albe. Fierbe apă într-o oală mare, adaugă 1 cană cu bicarbonat de sodiu și amestecă. Oprește focul și lasă hainele în această soluție peste noapte sau cel puțin timp de 1 oră. Ulterior, spală hainele manual sau la mașina de spălat, la un program cu 800 de rotații/minut. 

Citește și acest articol: Cum speli corect prosoapele ca să nu fie aspre. Trucul eficient care le face moi și proaspete 

Metoda 3: Suc de lămâie 

Dacă nu îți place mirosul de oțet, încearcă metoda cu suc de lămâie! Acidul acestui fruct are proprietăți de albire, fiind eficient, în special, pentru țesăturile din in, bumbac și poliester. Stoarce 4 lămâi și amstecă cu 2 litri de apă. Lasă hainele la înmuiat peste noapte, apoi spală cămășile corespunzător. 

Metoda 4: Apă oxigenată 

Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenată, așa cum mai este cunoscut, are proprietăți naturale de albire. Adaugă 1 cană cu apă oxigenată în dozatorul de detergent al mașinii se spălat și spală hainele la un ciclu obișnuit de 800 de rotații/minut. 

Sursă foto: Shutterstock