Castravetele congelat, trucul de frumuseţe care reduce punctele negre, roşeaţa şi are efect de botox

1 cel mai simplu ieftin si eficient truc de frumusete jpg jpeg

Ultima găselniţă de pe reţeaua de socializare TikTok are în prim-plan castravetele. Leguma aceasta nelipsită din salatele răcoroase ale verii hidratează în profunzime pielea, îi dă strălucire şi supleţe, ca după un tratament profesional.

Potrivit Alexei Loebel, tânăra care a creat acest trend pe TikTok, cearcănele sunt estompate dacă foloseşti trucul cu castravetele îngheţat, problemele cu acneea se reduc şi tenul va fi mai hidratat şi suplu utilizând acest tratament accesibil şi ieftin.

Practic, cu câţiva lei cheltuiţi pe castraveţi, aplici remediul timp de două săptămâni, dimineaţa şi seara,  şi te vei bucura de efecte benefice pentru sănătatea pielii. Mai mult, aspectul tenului, care se îmbunătăţeşte după aplicarea trucului, duce cu gândul la tratamentele profesionale cu botox.

Ce trebuie să faci, ca să scapi de punctele negre

Castravetele, despre care utilizatorii aplicaţiei susţin că dă luminozitate pielii terne, trebuie introdus în congelator. Înainte de folosire, castravetele se taie în jumătate şi se rulează pe suprafaţa pielii 10 până la 15 minute. După masajul facial, se îndepărtează o felie de castravete, cea care a intrat în contact cu pielea – pentru a preveni bacteriile, şi apoi se reintroduce la rece.

Este important ca masajul să se realizeze dimineaţa şi seara, după curăţarea tenului de impurităţi. Se recomandă ca după aplicarea tratamentului, să fie aplicată o cremă hidratantă şi, eventual, care să aibă şi factor de protecţie solară.

@alexaraeloebel Reply to @marissaablairr @dermdoctor ♬ Woah (feat. D3Mstreet) - KRYPTO9095

Reply to @marissaablairr @dermdoctor

Tiktokeriţa Alexa Loebel spune că masajul de două ori pe zi, vreme de două săptămâni, cu castravete congelat, i-a redus acneea, roşeaţa, porii dilataţi, cearcănele. Când porii pielii sunt dilataţi, riscul ca impurităţile acumulate la nivelul pielii să ducă la formarea punctelor negre este mare. Datorită efectului astringent al castravetelui congelat asupra pielii, porii sunt închişi şi nu mai permit formarea punctelor negre.

6 alexa jpg jpeg

Emma Freece, altă utilizatoare a acestui truc, susţine că după 17 zile, a observat că liniile fine de pe chip au devenit mai puţin vizibile.

5 emma jpg jpeg

Cum răspund specialiştii

Într-un interviu acordat Refinery29, medicul Kemi Fabusiwa de la clinica Joyful Skin, spune că dintotdeauna castravetele a fost un ingredient folosit în îngrijirea pielii, datorită efectului său răcoritor şi a nivelurilor ridicate de acid ascorbic (vitamina C). Atunci când este utilizat în mod continuu, castravetele poate conferi luminozitate, creşte nivelul de colagen şi ajută pielea să lupte împotriva agresorilor din mediu, cum ar fi poluarea. În continuare, medicul sugerează că un consum moderat de castraveţi ar fi o modalitate mai sigură de a vedea aceste beneficii.

4 doctor karanr jpg jpeg

Pe de altă parte, doctorul Karan Raj, figură des întâlnită pe TikTok, spune: „Castravetele congelat are un conţinut ridicat de apă, astfel încât (acesta) ar putea ajuta la hidratarea pielii dacă îl consumi. Pielea bine hidratată va arăta mai supl[, dar pentru a face acest lucru în mod corespunzător, bea suficientă apă‟. „Gheaţa din castravetele congelat ar putea determina vasele de sânge de pe suprafaţa pielii (să se strângă), reducând temporar umflăturile sau roşeaţa‟, afirmă doctorul Raj, însă el mai adaugă şi că efectul este mai important şi mai durabil dacă mănânci castravetele, în loc să îl aplici pe faţă.

@shutterstock, TikTokRecente

pete de ulei pe ciment jpg
femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg