Ce este dirty coffee şi de ce începe să prindă la cei din Generația Z?

De fiecare dată când o băutură devine populară, este consumată până la refuz şi ajunge apoi să fie detestată. Oare se va întâmpla la fel cu cafea numită dirty coffee? Aceasta promite să înlocuiască cafeaua cu lapte.

image

Membrii generației Z au capacitatea de a face tot ce pot pentru a fi la modă şi sunt mereu în căutarea acelui ceva care să-i scoată în evidenţă. Dacă nu există, ei îl inventează, după cum se întâmplă cu dirty coffee. În funcție de cum o priveşti, poate fi o nouă băutură inventată de tinerii sub 25 de ani sau una care a fost prezentă în alimentația noastră practic toată viața, dar care până acum era preparată şi băută diferit.

Ce este dirty coffee, băutura la modă pentru generația Z

Cafeaua este una dintre băuturile care are cei mai mulți adepți în întreaga lume. De fapt, este una dintre cele mai consumate băuturi. Acum, modul de a o face este foarte diferit și a variat. Preferinţele diferă şi în funcţie de generaţie. Milenialii continuă să fie fani ai cafelei de specialitate, dar cei din generaţia Z au optat pentru o băutură cu origini asiatice, de inspiraţie japoneză, care nu este pentru iubitorii de cafea tare.

Te-ar mai putea interesa: Cum să prepari o cafea mai puţin acidă. Aşa îi tai din amăreală şi nu-ţi dă arsuri la stomac!

Dacă şi tu preferi o cafea slabă, cu lapte, s-ar putea ca dirty coffee să fie şi pe gustul tău. Aceasta este servită astfel: un pahar de lapte rece, alături de un espresso fierbinte. Cele două nu se amestecă. Se toarnă espresso peste lapte, fără a amesteca. Unii adaugă ciocolată sau sirop de caramel şi gheaţă după turnarea espresso-ului fierbinte, deşi nu se recomandă adaugarea de îndulcitor la astfel de băuturi.

Vezi şi: Slăbeşte uşor! Te ajută aceste 5 ingrediente de pus în băuturile tale calde!

Care sunt efectele benefice ale acestei cafele

Adevărul este că dirty coffee are același nivel de cofeină ca un espresso simplu. Totuşi, ajută la reducerea efectelor cofeinei asupra organismului, deoarece, consumând mai întâi espresso, apoi laptele rece, corpul va fi stimulat să elimine cofeina mai rapid.

FOTO: Shutterstock