Cum să prepari o cafea mai puţin acidă. Aşa îi tai din amăreală şi nu-ţi dă arsuri la stomac!

O ceașcă de cafea dimineața face parte din rutina a milioane de oameni din lume, dar aciditatea ei poate fi dăunătoare sănătății unora.

image

Milioane de cești de cafea sunt preparate în lume în fiecare zi pentru a satisface nevoile adulților care apelează la această infuzie pentru a atenua oboseala și a activa sistemul nervos datorită cofeinei. Totuşi, pe măsură ce o persoană îmbătrânește, capacitatea sa de a neutraliza și elimina acizii poate scădea, afectând astfel savurarea unei cești de cafea aromate.

Cafeaua, bogată în acizi (clorogenic, chinic), poate duce la creșterea acidității stomacale datorită scăderii producției de bicarbonat și a capacității organismului de a regla pH-ul gastric.

Aşa prepari cafeaua pentru a-i reduce aciditatea!

Pentru a nu elimina obiceiul de a savura băutura ta preferată de dimineață, ia în calcul o tehnică simplă care combate aciditatea. Când îţi pregăteşti cafeaua, adaugă un praf de sare în ea. Clorura de sodiu sau sarea de mare din cafea ajută la reglarea pH-ului, reducând aciditatea și amărăciunea cafelei. Astfel, o face mai puțin agresivă pentru stomac.

Ştiai că pH-ul cafelei ar trebui să fie între 4,9 și 5,2? Când pH-ul cafelei este mai mic de 4,9 are o caracteristică acidă și când depășește 5,2, gustul ei este amar, precizează Facultatea de Științe Biologice a Universității Nuevo León, din Mexic. Sarea neutralizează parțial acizii, ridicând ușor pH-ul cafelei, fără a modifica efectele sale primare de activare a sistemului nervos.

Te-ar mai putea interesa: Secretul pentru o cafea delicioasă - untul. Cum se consumă și ce beneficii aduce

Atenţie la efectele adverse ale cofeinei!

Efectele cofeinei au fost studiate de National Institutes of Health. S-a subliniat că, o cantitate mare de cofeină duce la o adaptare mai mare a organismului şi are nevoie de mai multă cofeină pentru a rămâne activ.

Cofeina îmbunătățește starea de veghe și vigilență, sporeşte atenția și capacitatea de a reține informații, contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive pe termen lung.

Pe de altă parte, trebuie luate în calcul şi efectele adverse ale cofeinei. Organismul poate dezvolta o toleranță la aceasta, având nevoie de mai multă cofeină pentru același efect. Lipsa consumului provoacă dureri de cap și somnolență prin reducerea aportului. De asemenea, poate provoca tahicardie, anxietate și tulburări de stomac în doze mari.

Vezi și: Cine sunt persoanele care nu trebuie să bea cafea. Te afli printre ele?

Cafeaua nu este recomandată pesoanelor cu probleme cardiace, reflux acid, insomnie, dar nici copiilor sau gravidelor.

FOTO: Shutterstock



Recente

Choux uri cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2017598543 jpg
shutterstock 2062779884 jpg
Peste pane cu bere  Sursa foto shutterstock 178185473 jpg
shutterstock 2471287099 jpg
shutterstock 2088920074 jpg
Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg