Cum să prepari o cafea mai puţin acidă. Aşa îi tai din amăreală şi nu-ţi dă arsuri la stomac!

O ceașcă de cafea dimineața face parte din rutina a milioane de oameni din lume, dar aciditatea ei poate fi dăunătoare sănătății unora.

image

Milioane de cești de cafea sunt preparate în lume în fiecare zi pentru a satisface nevoile adulților care apelează la această infuzie pentru a atenua oboseala și a activa sistemul nervos datorită cofeinei. Totuşi, pe măsură ce o persoană îmbătrânește, capacitatea sa de a neutraliza și elimina acizii poate scădea, afectând astfel savurarea unei cești de cafea aromate.

Cafeaua, bogată în acizi (clorogenic, chinic), poate duce la creșterea acidității stomacale datorită scăderii producției de bicarbonat și a capacității organismului de a regla pH-ul gastric.

Aşa prepari cafeaua pentru a-i reduce aciditatea!

Pentru a nu elimina obiceiul de a savura băutura ta preferată de dimineață, ia în calcul o tehnică simplă care combate aciditatea. Când îţi pregăteşti cafeaua, adaugă un praf de sare în ea. Clorura de sodiu sau sarea de mare din cafea ajută la reglarea pH-ului, reducând aciditatea și amărăciunea cafelei. Astfel, o face mai puțin agresivă pentru stomac.

Ştiai că pH-ul cafelei ar trebui să fie între 4,9 și 5,2? Când pH-ul cafelei este mai mic de 4,9 are o caracteristică acidă și când depășește 5,2, gustul ei este amar, precizează Facultatea de Științe Biologice a Universității Nuevo León, din Mexic. Sarea neutralizează parțial acizii, ridicând ușor pH-ul cafelei, fără a modifica efectele sale primare de activare a sistemului nervos.

Te-ar mai putea interesa: Secretul pentru o cafea delicioasă - untul. Cum se consumă și ce beneficii aduce

Atenţie la efectele adverse ale cofeinei!

Efectele cofeinei au fost studiate de National Institutes of Health. S-a subliniat că, o cantitate mare de cofeină duce la o adaptare mai mare a organismului şi are nevoie de mai multă cofeină pentru a rămâne activ.

Cofeina îmbunătățește starea de veghe și vigilență, sporeşte atenția și capacitatea de a reține informații, contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive pe termen lung.

Pe de altă parte, trebuie luate în calcul şi efectele adverse ale cofeinei. Organismul poate dezvolta o toleranță la aceasta, având nevoie de mai multă cofeină pentru același efect. Lipsa consumului provoacă dureri de cap și somnolență prin reducerea aportului. De asemenea, poate provoca tahicardie, anxietate și tulburări de stomac în doze mari.

Vezi și: Cine sunt persoanele care nu trebuie să bea cafea. Te afli printre ele?

Cafeaua nu este recomandată pesoanelor cu probleme cardiace, reflux acid, insomnie, dar nici copiilor sau gravidelor.

FOTO: Shutterstock



Recente

clickpentrufemei ro jpg
Terina cu pui si fistic  Shutterstock 162327497 jpg
Imagine 1 jpg
b4f449a1 3fec dce4 0404 342eafa320a8 jpg
Cheesecake cu piersici  Sursa foto shutterstock 2277949559 jpg
Frittata cu peste  Sursa foto shutterstock 1911600289 jpg
woman using toilet morning jpg
Portocalopita  Sursa foto shutterstock 1162682032 jpg
clickpentrufemei ro varianta2 (1) jpg
Cum transformi mireasma casei tale Descopera beneficiile unui difuzor de uleiuri esentiale jpg
dupa epilare 1575985111 jpg
Panini cu sunca  Sursa foto shutterstock 683845921 jpg
Parfe de pepene rosu  Sursa foto shutterstock 568587580 jpg
10 11 shutterstock 448835689 jpg
Dovlecei umpluti  Sursa foto shutterstock 1789001060 jpg
Inghetata cu fistic si nuci  Sursa foto shutterstock 2028260711 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg