Ce perie de păr este cea mai bună pentru părul tău?

Toată lumea care are păr se piaptănă, deși poate că nu te-ai gândit niciodată prea mult la tipul de perie de păr pe care o folosești.

image

Folosirea periei de păr potrivite pentru părul tău și pentru nevoile tale de styling poate face diferența în sănătatea și aspectul părului tău.

Peria potrivită pentru o persoană cu părul lung și creț va fi radical diferită de cea mai bună perie pentru părul fin sau subțire.

Unele perii, cum ar fi cele rotunde, sunt cele mai bune pentru coafare, în timp ce altele lucrează pentru a descurca părul, iar unele pot chiar remedia efectul static și încrețirea. Aici vom aborda diferite tipuri de perii și ce pot face acestea pentru părul tău.

Tipuri de perii de păr și piepteni

Există atât de multe tipuri diferite de perii și piepteni de păr disponibile, încât poate fi copleșitor să știi care este cea potrivită pentru tine. În funcție de tipul de păr pe care îl ai, poate vrei să folosești o perie specializată.

Perie pentru descurcarea părului

Periile de descurcare a părului sunt bune pentru toate tipurile de păr – chiar și pentru cel mai gros și mai creț păr – și pot fi folosite atât pe părul umed, cât și pe cel uscat. Ele reduc la minimum deteriorarea cauzată de periajul părului cu noduri, iar peri subțiri și flexibili fac mai ușoară scoaterea fără durere a nodurilor din părul copiilor.

Perie pentru păr umed

Peria pentru păr umed este o opțiune accesibilă. Perii săi fini și moi sunt suficient de puternici pentru a lucra prin cele mai dificile noduri și suficient de moi pentru a nu deteriora părul ud. Specialiștii avertizează împotriva periajului părului ud, deoarece este mai predispus la rupere. Cu toate acestea, dacă ai părul foarte texturat sau creț, periajul când este ud este o idee bună.

Perie de perie cu pernă

Periile de păr cu pernă au baze din cauciuc moale și peri rigizi din sârmă sau plastic. Perii rigizi sunt eficienți în stimularea scalpului și sunt buni pentru a îndepărta mătreața sau depunerile de la produsele de coafat și, eventual, pentru a stimula creșterea părului.

Perie termică

Periile termice sunt perii rotunde sau cu palete cu un butoi confecționat dintr-un material care conduce căldura, cum ar fi ceramica, turmalina sau titanul. Acest lucru poate accelera uscarea. Acestea sunt utilizate în general de către hair stylisti sau de către persoanele care folosesc frecvent uscătorul de păr.

Perie din peri de nailon

Periile din peri de nailon sunt realizate dintr-un material sintetic care reduce statica și descurcă eficient părul gros.

Perie curbată

Periile curbate sunt proiectate ergonomic pentru a se adapta la forma capului uman. Cele mai multe sunt fabricate din plastic ușor și conțin orificii de aerisire, ceea ce le face o alegere bună pentru călătorii, pentru sala de sport sau oricând vrei să îți usuci părul rapid.

Perie din peri naturali

Pentru vegani sau pentru oricine dorește să beneficieze de avantajele unei perii din peri naturali, fără a folosi produse de origine animală, unele perii combină alte fibre naturale, cum ar fi agave, cu materiale sintetice.

Perie de păr antistatică

Periile antistatice pot reduce statica în timpul uscării părului, deoarece permit căldurii să circule prin perie, ajutând la iluminarea staticii și a încrețirii. Se spune că periile ionice reduc statica și încrețirea prin adăugarea de ioni negativi în păr, iar pieptenele metalice pot combate statica.

Cel mai bun tip de perie pentru părul fin

Cele mai bune perii pentru părul fin sunt perii extra-moi, care sunt blânzi cu părul și scalpul și maximizează strălucirea naturală. Acestea au peri rigizi care ajută la descurcarea părului fără a-l smulge.

Cea mai bună perie de păr pentru părul subțire

O perie de păr cu peri moi este cea mai bună pentru părul subțire, deoarece este delicată și nu îți va smulge părul. Dacă ești în căutarea unui volum mai mare la nivelul coroanei, poți folosi o perie de tachinare, care este mai mică și este concepută pentru a ajunge la rădăcina părului.

Cea mai bună perie de păr pentru părul creț

Persoanele cu părul creț pot prefera să folosească un pieptene robust, cu dinți largi, în timp ce se află la duș. Acest lucru poate ajuta la prevenirea încrețirii și ruperii care pot apărea la pieptănarea părului creț uscat. Perii de descurcare cu peri rigizi funcționează, de asemenea, bine.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg