Ce să faci ca să nu răceşti iarna

1 79026 original jpg jpeg

Pe timpul iernii, în special când aproape toată lumea din jurul tău este răcită, poate deveni o adevărată provocare să reuşeşti să te menţii sănătoasă. Însă cum poţi face acest lucru? Apelând la câteva trucuri la îndemâna oricui!

Spală-te des pe mâini

Cu siguranţă ştii de această regulă, care este poate cea mai importantă dintre toate. Însă studiile au arătat că doar 50% dintre femei o şi respectă, mai ales după ce au mers la toaletă. Statisticile sunt şi descurajătoare în ceea ce îi priveşte pe bărbati, procentul fiind unul mult mai mic. Spălă-ţi mâinile cu regularitate în timpul zilei căci aceasta este o metodă excelentă de a preveni infecţiile.

Ieşi afară chiar dacă e frig

Chiar dacă pe timpul iernii temperaturile din termometre pot fi scăzute, nu renunţa la plimbările în natură. Ieşi afară pentru o plimbare, care îţi va pune sângele în mişcare şi te va ajuta să îţi îmbunătăţeşti sistemul imunitar. Nu te baricada în casă nici chiar atunci când răceala îţi dă târcoale, câci aerul proaspăt şi activitatea îţi vor face bine, ajutându-te să te refaci mai rapid.

Mănâncă sănătos

În vreme ce multe persoane recurg la suplimentele cu vitamine, ţine cont că nu există niciun substitul al celor procurate direct din alimente. Aşadar, consumă zilnici cât mai multe fructe şi legume proaspete, bogate în elemente nutritive, esenţiale organismului.

Odihneşte-te suficient

Lipsa odihnei poate fi adeseori cauza unui sistem imunitar slăbit, pe fondul căreia răceala se poate instala extrem de rapid. Dacă dormi mai puţin de 7 ore pe noapte, e cazul să iei măsuri.

Dezinfectează-ţi casa

Fă-ţi un obicei din a-ţi dezinfecta casa periodic. Foloseşte produse speciale care te ajută să scapi de microbi, în special de cei care se ascund în zonele cele mai circulate şi pe obiectele pe care le foloseşti mereu. Nu uita să îţi dezinfectezi şi obiectele la care te-ai gândi mai puţin: tastatura calculatorului sau ecranul telefonului.

Păstrează-ţi unghiile scurte

Gândeşte-te doar o clipă la cât de multe lucruri atingi pe parcursul unei zile-ntregi. Chiar dacă te speli des pe mâini, o parte din microbi se poate ascunde sub unghii. Murdărie şi germeni rămân acolo, urmând să se depună pe toate lucrurile cu care intri în contact. De aceea este indicat să îţi porţi unghiile cât mai scurte. Totodată, este indicat să te abţii de la rosul unghiilor, pentru a preveni transferul bacteriilor de pe unghii în gură.