Ce sunt pernele anti-riduri? Cindy Crawford ni le recomandă!

Dacă stai cumva pe gânduri și nu știi de ce ți-ar trebui o pernă anti-riduri, poate unul dintre cele mai mari topmodele din lume te poate convinge de beneficiile ei: „Am observat nu numai că mi-au apărut mai puține riduri, dar e mană cerească și pentru părul meu!”.

image

Totuși cum de te scapă o pernă de riduri? Sau nu mai faci unele noi, așa funcționează oare?

Secretul pernei anti-riduri e că te forțează să dormi pe spate, lucru care te împiedică să stai cu pielea feței turtită într-o pernă toată noaptea, atunci când dormi pe burtă.

Un alt avantaj al acestui produs e că îți lasă crema hidratantă de noapte pe ten, nu se șterge, și poate acționa pe durata întregii nopți. Mai mult, poziția e benefică pentru spate. Acest aspect n-are nimic de-a face cu frumusețea tenului, însă merita menționat.

Ce trebuie să știți este că există perne anti-riduri pentru cei care dorm sau vor să doarmă pe spate, dar și pentru cei care se odihnesc noaptea pe-o parte. Ambele sunt create astfel încât să-ți mențină strălucirea tenului și să nu adauge semnele trecerii timpului pe chipul tău.

De asemenea, Cindy Crawford ne recomandă acest produs și, privind-o chiar și acum, la a doua tinerețe, putem spune că ceva bine face ea de arată atât de bine și fața ei pare odihnită și lipsită de riduri. Evident că nu i se trage doar de la perna pe care doarme noaptea, însă cel mai probabil ajută și ea la menținerea prospețimii tenului ei.

O variantă superioară este perna din mătase, care, spre deosebire, de cea de bumbac, nu absoarbe atât de multă cremă hidratantă și creează mai puțin frecuș. Iar acest lucru presupune că este mult mai blândă cu fața și părul tău.

Perna „Back to Beauty” este cea clasică și te determină să dormi pe spate, pentru avantajele sus menționate. Prețul unei asemenea perne este destul de ridicat – 141 de dolari, pe Amazon. Academia Americană de Dermatologie susține că s-a dovedit că o astfel de pernă nu pune presiune prea mare pe fața noastră, ceea ce înseamnă că nu contribuie la crearea multor riduri noi.   

image

Nurse Jamie le spune clientelor lor să-și „salveze” fața în timpul somnului prin a dormi pe-o parte sau pe spate, nu pe burtă. Iar clientele acestui brand sunt de top - Kim Kardashian și Jessica Alba, ca să le numim doar pe acestea. Cei care au achiziționat acest produs sunt și ei extrem de încântați de el, spunând tuturor că se trezesc tot timpul cu fața mai odihnită decât dacă ar folosi o pernă normală.

Una dintre cliente a ținut să mărturisească: „Obișnuiam să dorm pe burtă, lucru care-mi făcea riduri pe toată fața și pe piept. Când mi-am dat seama că acele riduri începeau să se permanentizeze, am decis că am nevoie de o pernă care să mă împiedice să mai dorm pe burtă. De-atunci, mi-am schimbat obiceiurile, pentru că m-a forțat să dorm pe spate!”.

Foto - Instagram, Back to Beauty