Sfaturi pentru machiajul buzelor

Machiajul buzelor este la fel de important ca machiajul ochilor. Pline, frumos conturate și hidratate, buzele completează întreg machiajul.

image

Însă nu doar produsele de machiaj precum rujurile sau luciurile sunt importante pentru aspectul final. Îngrijirea corespunzătoare a buzelor pleacă de la tratarea lor cu creme și balsamuri hidratante.  

Pași de urmat înainte de machierea buzelor  

Cu ceva timp înainte de a începe machierea buzelor, asigură-te ca acestea sunt hidratate. Poți folosi un balsam de buze sau un primer de buze. Acestea se aplică pe întreaga suprafață a buzelor și au rolul de a face pielea buzelor netedă și catifelată, astfel încât produsele de machiaj aplicate să arate perfect. 

Dacă te confrunți cu problema buzelor deshidratate și cu acele cojite de piele uscată, este cazul să folosești un gomaj pentru buze înainte de hidratarea acestora. Vei îndepărta excesul de piele moartă care este atât de inestetic și îți poate strica întregul machiajul. 

Ce produse să folosești pentru machiajul buzelor? 

Machiajul buzelor nu implică utilizarea multor produse, ci doar a celor potrivite.  

Primerul de buze – este indicat mai ales dacă ai buzele uscate și urmează să aplici un ruj mat. Acesta pregătește pielea buzelor pentru aplicarea cosmeticelor.  

Rujul – fară doar și poate, acesta este cel mai important produs ce se folosește pentru machiajul buzelor. În industria frumuseții există o diversitate de rujuri, care pot diferi în funcție de culoarea, textura și finishul pe care îl au. Mate, lucioase, cremoase, lichide sau solide – acestea sunt unele dintre cele mai des întălnite rujuri.  

Luciul de buze – cunoscut și sub numele de gloss, acesta este un produs cu o textură lichidă și hidratantă pentru care femeile optează atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece.  

Creionul de buze – care este, după ruj, al doilea cel mai important produs pentru machiajul corect al buzelor. Cu ajutorul creionului vei putea să trasezi un contur perfect al buzelor, facandu-le să pară mai pline, mai voluminoase. 

Ce rujuri să alegi? 

image

Așa cum am spus, diversitatea rujurilor din industria frumuseții continuă să ne surprindă. Indiferent de ce tip de ruj alegi – mat, cremos, lucios, cu textură lichidă sau solidă, este important să ți se potrivească.  

1. Rujurile mate – au o pigmentație ridicată și fac buzele să pară ca și cum ar fi pictate. Perfecțiunea rujurilor mate le fac să fie unele dintre cele mai căutate produse pentru machiajul buzelor.  

Beneficiile lor sunt variate. Pe lângă faptul că sunt disponibile în culori variate, intense și îndrăznețe, rujurile mate se potrivesc oricărui stil și oricărui tip de trăsături. Ele pot fi purtate atât într-un cadru serios, profesional, dar și într-un cadru  elegant – la un eveniment sau la o ieșire nocturnă în oraș.  

Deși sunt pentru oricine, rujurile mate impun o singură condiție: au nevoie să fie aplicate pe buze hidratate. Pentru un aspect mat perfect, exfoliază și hidratează bine buzele, înainte de aplicarea unui astfel de ruj. În industria frumuseții există atât rujuri mate solide, cât și rujuri mate lichide.  

2.  Rujurile cremoase - Rujurile cremoase sau cu luciu mai intens sunt preferate de femeile care își doresc buze mai voluminoase și un look mai tineresc. Potrivite pentru momentele casual, rujurile cremoase hidratează și îngrijesc buzele. În plus, sunt ușor de aplicat și confortabil de purtat.  

3. Luciul de buze - este preferat de femeile care își doresc buze mai pline. Acesta nu doar că adaugă luciu buzelor, ci le și îmbracă într-o culoare subtilă, fiind disponibil în game de opacitate diferite. Poate avea finisaje diferite – mat, sclipitor, lucios sau metalic. 

Cum îți îngrijești buzele?  

Buzele crăpate și uscate reprezintă un disconfort atât în sezonul călduros, cât și în cel geros. În plus, netratarea acestora poate duce la fisurări urmate de sângerare și usturime. 

Pentru a preveni crăparea buzelor trebuie să renunțăm la obiceiul de a ne umezi buzele cu salivă, mai ales atunci când ne aflăm în aer liber, iar temperaturile sunt scăzute. Trebuie, totodată și să consumăm suficiente lichide pentru a ne hidrata corespunzător. 

Cât despre machiajul buzelor, trebuie să ne asigurăm că nu folosim produse ce ne pot usca buzele. Dimpotrivă, atunci când nu aplicăm nici un produs de machiaj pe buze, ar trebuie să le hidratăm cu balsamuri și loțiuni hidratante.  

De asemenea, dacă avem buze deshidratate cel mai bine este să optam pentru luciuri sau glosuri de buze, și nu pentru rujurile mate. Acestea din urmă ar putea evidenția uscăciunea buzelor, lucru care nu ne-ar plăcea deloc.