Cele 3 fructe minune pentru sănătatea ta

1 77003 original jpg jpeg

Fructele sunt daruri ale naturii, medicamente naturale care sporesc calitatea vieţii, pline de vitamine, minerale şi de antioxidanţi. Toate au proprietăţi excepţionale, de aceea este bine să-ţi iei zilnic porţia ta de fructe, fie în stare naturală, fie sub formă de sucuri. Iată care sunt 3 dintre cele pe care ar fi sănătos să le consumi zilnic!

Banana

Este unul dintre fructele tropicale cu un conţinut caloric ridicat, 100 de grame având 90 de calorii. În plus, are o cantitate mare de fibre, antioxidanţi, minerale şi vitamine. Datorită fructozei şi sucrozei te ajută să capeţi imediat energie, în special după un efort solicitant. Pentru că are o mulţime de calităţi, este preferata atleţilor atunci când vor să îşi sporească rapid nivelul energiei. Reglează activitatea sistemului digestiv, fiind indicată persoanelor care se confruntă cu constipaţia.

Ananasul

În comparaţie cu bananele, ananasul are mai puţine calorii, mai exact 50 de calorii la 100 de grame, echivalentul unui măr. De aceea este consumat mai ales de cele care se află la dietă. Este o sursă importantă de fibre solubile şi insolubile, dintre acestea cea mai cunoscută fiind pectina. Ananasul conţine o enzimă proteolitică, numită bromelină. Aceasta acţionează precum un antiinflamator, anticoagulant şi te ajută să previi apariţia cancerului. În urma studiilor s-a descoperit că starea persoanelor care suferă de artrită, indigestie sau viermi la stomac se îmbunătăţeşte vizibil în urma consumului regulat de ananas. Vitamina C îl face să fie fructul care menţine sănătatea vaselor de sânge, ajută corpul să întinerească şi protejează împotriva radicalilor liberi.

Rodia

Cu un conţinut de 83 de calorii la o cantitate de 100 de grame, rodia este lipsită de colesterol sau de grăsimi saturate, fiind o bună sursă de fibre solubile şi insolubile. Nutriţioniştii o recomandă celor care se luptă cu kilogramele în plus şi cu un nivel ridicat al colesterolului. Datorită cantităţii mari de vitamina C pe care o conţine, oferă protecţie împotriva cancerului şi ţine răcelile la distanţă. Studiile au arătat că persoanele care consumă o rodie pe zi vor avea un risc mai scăzut de a dezvolta boli cardiovasculare sau diabet.