Colesterolul rău nu mai are nicio şansă! Băuturile-minune care topesc grăsimile din sânge

1 shutterstock 1461966131 jpg jpeg

Persoanele cu nivelul de colesterol mărit apelează adesea la medicamente, însă tratamentul trebuie susţinut şi de o dietă sănătoasă. În acest caz, sucurile din fructe, legume şi seminţe sunt importante, deoarece contribuie la reglarea nivelului de colesterol

Se numeşte colesterol o substanţă grasă pe care ficatul o produce în mod natural. Organismul crează toată cantitatea de colesterol de care are nevoie şi anume, colesterolul bun (HDL). Acesta ajută la producerea hormonilor sexuali şi la formarea membranelor celulare. Când spunem colesterol în exces, ne referim şi la colesterol rău (LDL), dăunător pentru organism, deoarece înfundă vasele de sânge şi arterele. Persoanelor cu colesterolul mărit li se recomandă consumul de alimente sănătoase, iar sucurile din fructe, legume şi / sau seminţe sunt opţiuni pe care ţi le recomandăm.

Sucul de roşii, efect anticolesterolemiant

Roşiile sunt bogate în licopen şi în fibre, substanţe apreciate pentru că pot reduce nivelul de colesterol rău. Pentru prepararea unui pahar de suc, de aproximativ, 150 de calorii, ai nevoie de patru-cinci roşii şi de o linguriţă rasă de sare. Opţional, poţi adăuga şi o crenguţă de cimbru, pentru gust. Spală foarte bine roşiile cu apă rece, apoi pune-le în blender, cu sarea şi cu cimbrul. Bea câte un pahar cu suc cel puţin două săptămâni.

Smoothie antioxidant cu fructe de pădure

Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanţi şi în fibre, două categorii de substanţe nutritive care contribuie la reducerea nivelului de colesterol. De asemenea, fructele de pădure sunt recomandate în dietă, deoarece sunt sărace în calorii şi în grăsimi. Pentru smoothie, ai nevoie de 300 g de fructe (mure, căpşuni, afine şi zmeură), de o cană cu lapte sau iaurt cu conţinut scăzut de grăsimi şi de o cană cu apă rece. Pune toate ingredientele în blender, amestecă bine şi consumă dimineaţa sau între mese. O porţie de smoothie are aproximativ 270 de calorii.

Sucul de struguri luptă cu hipertensiunea

Strugurii conţin flavonoide, antioxidanţi puternici care combat creşterea nivelului de colesterol rău. De asemenea, strugurii te ajută în lupta cu hipertensiunea arterială. Pentru suc, alege strugurii roşii, deoarece acest soi este mai bogat în antioxidanţi decât strugurii albi sau verzi. Tot ce trebuie să faci pentru un pahar cu suc este să speli bine aproximativ 250 de grame de struguri şi să îi pui în storcător. Un pahar are 190 de calorii.

Smoothie din lapte de soia şi fructe

Consumul de soia şi de alimente pe bază de soia, precum laptele, este recomandat în lupta cu colesterolul. Laptele de soia conţine grăsimi nesaturate şi fără colesterol. De asemenea, acizii graşi polinesaturaţi şi mononesaturaţi din soia împiedică transportarea colesterolului rău în fluxul saguin, iar fitosterolii scad nivelul său. Pregăteşte un smoothie din 250 ml de lapte de soia şi fructe: o banană, o felie de mango şi două prune mici. O porţie de smoothie hrănitor şi sănătos are 320 de calorii.

Smoothie cu chia şi cacao, benefic pentru inimă

Seminţele de chia sunt bogate în acizi graşi Omega-3, substanţe benefice pentru sănătatea cardiovasculară. De asemenea, pudra de cacao conţine antioxidanţi numiţi flavanoizi şi acizi graşi mononesaturaţi, care contribuie la reglarea nivelului de colesterol. Pentru smoothie ai nevoie de: 150 g căpşuni, 300 ml lapte de soia, o lingură de seminţe de chia, două linguriţe de cacao şi 50 ml de apă. Lasă seminţele de chia în apă, pentru câteva minute, până când se umflă, adaugă-le apoi în blender şi pune peste ele laptele, pudra de cacao, căpşunile, apoi mixează bine. O porţie are aproximativ 330 de calorii.

@shutterstock