Cele mai bune alimente recomandate diabeticilor

1 78075 original jpg jpeg

Potrivit statisticilor, în România sunt aproximativ 2 milioane de persoane care suferă de diabet, numărul fiind în creştere de la an la an. Acest lucru ar trebui să ne pună pe gânduri. Pentru că prin alimentaţie poţi preveni şi ţine sub control boala, iată ce ar trebui să conţină dieta unui diabetic.

Quinoa

Această cereală integrală este sursă importantă de fibre şi proteine, două substanţe nutritive care sunt necesare pentru o persoană care suferă de diabet, deoarece ţin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Pâine 100% din cereale integrale

Carbohidraţii complecşi luaţi din pâine din cereale integrale, care conţin în cantităţi mari de vitamine, minerale şi fibre sunt consideraţi cei mai buni pentru diabetici.

Fasole verde

Fasolea verde conţine proteine şi fibre, care oferă senzaţie de saţietate şi care ţin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Somon

Acest peşte este o sursă sănătoasă de proteine care nu numai că au control asupra glicemiei, ci reduc riscul de accident vascular cerebral şi de atac de cord, care sunt cauzele majore de deces la diabetici.

Iaurt grecesc

Acest produs lactat este un pachet de proteine, ideal pentru masa de dimineaţă. În plus, proteinele şi carbohidraţii care se găsesc în iaurtul grecesc ţin sub control nivelul de zahăr din sânge.

Spanac

Spanacul conţine luteină, un nutriment esenţial pentru sănătatea ochilor. Acest lucru este foarte important pentru diabetici, deoarece ei sunt predispuşi la afecţiuni oculare din cauza bolii pe care o au.

Fructe de pădure

Toate fructele de pădure au un indice glicemic scăzut, ele fiind considerate cele mai potrivite fructe pe care le poate mânca un diabetic. În plus, conţin o cantitate scăzută de zahăr, în timp ce sunt sursă bogată de fibre, ceea ce are un efect pozitiv asupra glicemiei.