Cele mai bune remedii pentru ulcerul gastric
Ai dureri în capul pieptului, te chinuie arsurile şi greţurile după ce ai mâncat? Toate aceste simptome neplăcute ale ulcerului gastric se pot agrava dacă sunt netratate. Vino de hac bolii cu ajutoare la-ndemână!
Ulcerul gastric e dat de apariţia unei leziuni în mucoasa protectoare a stomacului.
Secreţiile prea acide,mucoasa fragilă,tratamentul îndelungat cu aspirină ori medicamente antiinflamatoare sau prezenţa unei bacterii numită Helicobacter pylori sunt cauzele bolii. Din fericire,cu remedii din natură,poţi ameliora această afecţiune.
Ajută la eliminarea bacteriilor cu usturoi şi propolis
Graţie capacităţii lor antibiotice naturale,aceste alimente ajută la stârpirea bacteriei Helicobacter pylori,responsabilă cu neplăcerile stomacale.
Usturoi. Pentru un rezultat eficace,mănâncă-l crud – dar nu mai mult de patru căţei pe zi. Dacă nu-l suporţi crud,lasă-l la macerat 1-2 ore în ulei de măsline extravirgin.
Propolis. Acţionează ca un antibiotic,reduce inflamaţiile,regenerează celulele şi întăreşte sistemul imunitar. Consumă extract de propolis,20 de picături zilnic,în trei etape.
Protejează stomacul cu sucuri vegetale
Sucurile vegetale au capacitatea de-a forma un strat protector,care fereşte peretele stomacal de acţiunea agresivă a acizilor gastrici.Cele mai eficace provin din:
Seminţe de in. Lasă la macerat peste noapte,în apă minerală,30 de grame de seminţe. Dimineaţa,vei avea în recipient un lichid transparent şi vâscos. Bea-l pe tot parcursul zilei.
Nalbă mare. Fă un decoct din rădăcini şi foloseşte lichidul rezultat. Dacă poţi recolta frunzele proaspete ale acestei plante,adaugă-le în salate.
Repară leziunile cu aloe vera şi lemn dulce
Infuziile de lemn dulce ori sucul de aloe vera ajută în procesul de regenerare şi de „închidere“ a leziunilor stomacale.
Aloe vera. Sucul este bogat în polizaharide,substanţe care stimulează imunitatea şi rege-nerează ţesuturile. Bea o lingură cu suc la 20 de minute,după fiecare masă.
Lemn dulce. Propri-etăţile digestive,anti-acide şi antiinflamatoare ale lemnului dulce,zis şi reglisă, sunt binecunoscute. Bea o infuzie din această plantă după fiecare masă.
Scade aciditatea cu sucuri din legume
Sucurile anumitor legume sau fructe au capacitatea de-a neutraliza aciditatea stomacală. Poţi ţine cure cu suc de câte 5 zile.
Varză. Zilnic,bea două linguri de suc proaspăt de varză,după fiecare masă. Sucul se obţine mixând câteva foi de varză cu un pic de apă.
Cartof. Sucul de obţine uşor,cu ajutorul unui storcător de fructe. Îl poţi amesteca cu suc de morcovi,ţelină,sfeclă. Nu trebuie storşi cartofii încolţiţi sau care au coaja de nuanţă verzuie.
Solutia naturista pentru gastrita
Contra gastritei,poţi folosi uleiul de măsline. Este bogati in substanţe nutritive şi în antioxidanţi. Practic,dacă iei o lingură de ulei în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol,vei observa o scădere,până la dispariţie,a simptomelor bolii. Uleiul obţinut prin presare la rece este cel mai recomandat şi cel mai sănătos.
Cel extravirgin este mai puţin acidulat decât uleiul de măsline obişnuit. Conţine substanţe care blochează acţiunea estrogenului şi astfel scade riscul de apariţie a unor tipuri de cancer precum cel la sân sau de colon.
Produse naturiste noi
„Poţi folosi şi următoarele leacuri pentru a combate ulcerul:-Zeolit (silicat natural de aluminiu şi sodiu): 2 capsule/2 ori pe zi (primele 4 zile), apoi 3 capsule/2 ori pe zi (următoarele 4 zile),apoi 4/2 ori pe zi,continuându-se constant cu această doză. T Biostem (supliment din plante,contribuie la stimularea celulelor stem adulte):dimineaţa,timp de o săptămână,ia o capsulă verde şi,după o oră,o capsulă roşie. Seara,o capsulă verde şi,la o oră,una roşie. T Amestecă într-o pungă de hârtie:coriandru 100 g,răchitan 100 g,sunătoare 100 g,salvie 100 g,gălbenele 100 g,vâsc 50 g,cicoare 50 g,busuioc 100 g. Seara ia 5 linguri din amestec,pune într-un litru de apă rece plată,lasă până dimineaţa,apoi bea lichidul pe parcursul zilei. T Extracte de muguri de smochin,măslin,coacăz negru,câte 20 picături/3 ori pe zi. T Amestecă ulei de cătină şi cânepă,ia o linguriţă/3 ori pe zi T Seara,pune o linguriţă de argilă într-un pahar cu apă. Dimineaţa,amestecă bine şi bea.“ Tratament recomandat de dr. Cătălin Luca,specialist în apifitoterapie;Tel.:0752.401.812