Cele mai bune tratamente pentru îngrijirea picioarelor

Înmoaie picioarele înainte de exfoliere jpeg

Vara, acordăm o atenţie mai mare îngrijirii picioarelor. Nu este cazul să cheltuieşti sume importante de bani pe creme, ci le poţi pregăti acasă, din ingrediente accesibile.

Vara,încălţămintea nu te mai ajută să ascunzi problemele călcâielor,care abia aşteaptă să se bucure de libertate într-o pereche cochetă de săndăluţe. Pe de altă parte,să mergi la un salon de înfrumuseţare nu pare să fie cea mai bună soluţie,atunci când bugetul este limitat. De aceea îţi prezentăm cele mai bunesoluţii naturale,care dau rezultate sigure şi pe care le poţi prepara cu ce ai prin casă.

Crema de gălbenele pentru hidratare

Prepară o cremă din 200 g flori uscate de gălbenele,40 g de unt şi 40 ml de ulei de măsline. Pasează florile pentru a elibera compuşii plantei,adaugă uleiul şi untul şi amestecă uşor,până se omogenizează. Vaselina rezultată o poţi păstra la frigider.

Seara,înainte de culcare,aplică pe călcâie şi restul picioarelor cantităţi generoase de loţiune şi apoi acoperă cu şosete de bumbac pentru a lăsa pielea să absoarbă umezeala,în timp ce dormi. Repetă procedura de 2-3 ori pe săptămână şi vei vedea o schimbare remarcabilă a picioarelor.

Ulei de cocos combate uscăciunea tălpilor

Acesta este un alt remediu eficient pentru pielea uscată şi crăpată a tălpilor. Uleiul de cocos ajută la hidratarea picioarelor şi,de asemenea,oferă protecţie împotriva infecţiilor fungice şi bacteriene,datorită proprietăţilor antimicrobiene şi antifungice. După ce faci duş,usucă bine picioarele şi aplică ulei de nucă de cocos cu generozitate,insistând pe zonele cu probleme. Acoperăcu şosete din bumbac şi lasă să acţioneze peste noapte. Fă acest lucru zilnic,până când eşti mulţumită de rezultate.

De asemenea,se poate folosi şi iaurt simplu,datorită conţinutului de bacterii „bune” care ţin infecţiile la distanţă. Pur şi simplu tamponează iaurtul pe zonele infectate,lasă să se usuce şi clăteşte.

Uleiul de rozmarin are efect revigorant

După duş,masează picioarele cu ulei esenţial de rozmarin. Are efect sigur în combaterea oboselii. Păstrează la îndemână o sticluţă cu ulei atunci când călătoreşti sau când porţi tocuri înalte şi aplică ori de câte ori te dor picioarele.

Parafina pentru abraziune

Amestecă ulei de parafină cu o cantitate egală de ulei de nucă de cocos.  Soluţia va ajuta la eliminarea pielii moarte şi la tratarea tălpilor crăpate şi a pielii uscate,având acţiune emolientă.

Aplică pe tălpi,pune-ţi o pereche de şosete şi lasă să acţioneze până dimineaţă. Când te trezeşti,clăteşti bine picioarele. Urmează remediul zilnic,timp de 2 săptămâni.

Un alt truc:înmoaie-ţi picioarele în suc de lămâie,aproximativ 10 minute. Acesta este un acid slab,care ajută la dizolvarea pielii moarte şi la îndepărtarea ei cu blândeţe. Foloseşte o perie moale pentru a freca picioarele. Dacă ai răni deschise,evită tratamentul.

Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile

Bircabonatul de sodiu te ajută să elimi mirosurile neplăcute din frigider,dar face minuni şi în cazul picioarelor. În plus,este folosit şi în tratarea mâncărimii dintre degetele de la picioare. Pune 1 linguriţă de praf într-un castron,adaugă puţină apă,cât să obţii o pastă,apoi masează bine degetele şi tălpile. La final,clăteşte cu apă din abundenţă şi usucă-le bine.

Pentru un rezultat maxim,poţi să presari pudră de talc în interiorul încălţărilor,pentru a evita reapariţia problemelor.