Sushi îți poate îngălbeni dinții. Cum este posibil?

Uiți să bei apă? Consumi sushi în mod regulat? Acestea sunt doar două dintre cauzele care îți pot îngălbeni dinții, așa că iată la ce trebuie să fii atent dacă îți dorești o dantură frumoasă! 

image

Dacă ai observat că dantura ta s-a decolorat în ultima perioadă, însă ai o igienă orală corespunzătoare, eviți consumul excesiv de zahăr și fumatul, a sosit momentul că acorzi mai multă atenție obieciurilor tale! 

De pildă, apa ajută la eliminarea particulelor de alimente care pot păta dinții, așadar, dacă uiți să bei suficiente lichide, dantura s-ar putea îngălbni. Pentru a-ți menține albul dinților, este bine să bei un pahar plin cu apă după fiecare masă și gustare. Ține cont că băuturile energizante, alcoolul și sucurile afectează smalțul dinților, iar dantura devine vulnerabilă la îngălbenire și pete, așa că evită-le pe cât posibil! 

Citește și: Când NU trebuie să te speli pe dinți. Dentistul îți interzice!

Respirație pe gură 

Și felul în care respiri contează! Mai exact, dacă respiri pe gură, în special în timpul somnului, saliva se usucă, iar dinții se pot îngălbeni. Explicația este simplă - saliva ajută la neutralizarea acizilor și la eliminarea particulelor de alimente de pe dinți, iar lipsa ei provoacă vulnerabilitate la pete și îngălbenire. 

Alimente acide 

Dacă în ultima perioadă ai consumat multe alimente acide, cum sunt roșiile, portocalele, lămâile sau sosurile pentru salate, ei bine află că acest obicei a contribuit la îngălbenirea danturii. Aciditatea afectează smalțul dentar, prin urmare evită să consumi aceste alimente pe o perioadă lungă de timp!   

Poate te interesează și acest articol: Dinții nu se vindecă singuri, așa cum se întâmplă cu o mare parte din corp. Explicația științifică

Sos de soia, vin și oțet balsamic 

Și nu doar citricele îți pot îngălbeni datura, ci și consumul regulat de sushi. Desigur, doar dacă obișnuiești să mănânci acest preparat cu sos de soia în exces, care are potențialul de a păta dinții! La fel și oțetul balsamic, vinul, sfecla roșie și fructele de pădure, oricare dintre acestea pot contribui la îngălbenire, mai ales dacă nu te speli pe dinți după fiecare masă. 

  • Periajul excesiv și agresiv are potențialul de a îngălbeni dantura! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg