Cum să aplici un parfum pentru a-l face să reziste mai mult pe piele

Când aplicăm parfumul, este posibil să facem anumite greșeli care îi reduc persistenţa pe piele. Vezi ce anume îi asigură rezistenţa şi cum s­ă foloseşti corect parfumul!

image

Tuturor ne place un parfum care ne schimbă în bine starea de spirit sau ne face mai atractrivi, dar niciodată nu este indicat să aplicăm o cantitate prea tare. Când îl aplicăm trebuie să nu uităm că ne vom obişnui cu mirosul în circa zece minute, cei din jurul nostru pot fi deranjaţi de un parfum prea strident. Persistența mirosului nu va depinde de cantitatea pe care o folosim, ci de aplicarea lui corectă.

Când să-l aplici?

Un moment bun pentru a pulveriza parfumul preferat este imediat după baie. Particulele de parfum vor adera mai bine pe pielea curată, cu porii dilatați de căldura apei. Aşteaptă până când pielea este complet uscată. De asemenea, evită gelurile de baie cu mirosuri persistente pentru a evita amestecurile neplăcute de arome.

Pont

Foloseşte o cremă hidratantă inodoră, pentru a hidrata bine pielea înainte de aplica parfumul

Cele mai bune locuri de parfumat

Locurile cu cea mai mare căldură sunt şi cele unde este recomandat să aplici parfumul. Căldura naturală a acestor zone va duce la intensificarea aromei parfumului. Aceste locuri sunt încheieturile, spatele urechilor, ceafa, interiorul coatelor, spatele genunchilor, gleznele, claviculele, decolteul.

Te-ar mai putea interesa: Parfumuri cu mirosuri neobişnuite. Ai vrea să răspândeşti aromă de ploaie sau pâine prăjită?

Dacă recipientul are pulverizator, trebuie să-l ţii la aproximativ 15 cm de zona de aplicat. În lipsa unui pulverizator, aplici câteva picături în vârful degetelor și distribui în zonele dorite fără să freci, doar prin tamponare.

Evită să freci zonele parfumate!

Ţi s-a întâmplat şi ţie să aplici parfum pe încheieture și le freci una de cealaltă? În acest fel se descompun uleiurile esențiale, modificând compoziția parfumului și făcându-l să se evapore mai repede. Modul corect este să aplici o cantitate mică separat pe fiecare încheietură și să așteptați să se usuce.

Vezi şi: Cum alegi parfumul care ţi se potriveşte?

Este indicat să-l aplici şi pe haine?

Unele parfumuri pot conține substanțe care pătează hainele. Un alt dezavantaj al aplicării parfumului pe haine este aceea că nu rezistă la fel de mult ca atunci când îl pulverizezi pe piele. Mai mult, este indicat să aștepți câteva minute înainte de a te îmbrăca după aplicarea parfumului.

În ce locuri să nu pulverizezi parfum?

Sunt unele zone în care nu este niciodată recomandabil să aplici parfum. Este vorba despre față, deoarece componentele chimice pot provoca iritații, deshidratare și pete. De asemenea, nu este recomandat să pulverizezi parfum pe păr, pentru că îl poate usca. Dacă vrei să ai părul parfumat, pulverizează parfumul pe perie și periază părul.

Extrasfat

Parfumul poate deteriora bijuteriile, deci ai grijă să nu-l pulverizezi pe acestea!

FOTO: Shutterstock



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg