Cum să previi ridarea gâtului şi decolteului

Când pielea începe să piardă colagen şi elastină, cea de pe gât şi decolteu devine ridată. Nu doar vârsta este de vină şi poţi preveni îmbătrânirea pieli din aceste zone.

image

Pe lângă cutele care ies în evidenţă și aspectul încrețit de pe gât şi decolteu, pielea se poate lăsa. Deși există modalități de a obține mai mult colagen necesar pielii, cea mai bună soluţie este prevenţia.

Expunerea prelungită la soare ridează decolteul şi gâtul

Îmbătrânirea nu este singura cauză a ridării gâtului şi decolteului. Expunerea la razele ultraviolete afectează cel mai mult pielea. În general, apariţia ridurilor este provocată de genetică, mimica feţei și efectele razelor de soare. În ceea ce priveşte pielea decolteului şi a gâtului, este afectată strict de razele ultraviolete, deoarece soarele descompune elastina.

Citeşte şi: Cum să îţi îngrijeşti corect pielea gâtului: remedii care te scapă de riduri

Elastina permite pielii să se întindă, să se miște cu ușurință și apoi să se reașeze în poziția iniţială. În lipsa elastinei, pielea își pierde elasticitatea şi revine mai greu la poziţia de dinaintea mişcării. În timp, şi nivelul de colagen scade, provocând subțierea şi lăsarea pielii, precum şi pierderea fermității.

Aşa previi ridarea pielii!

Cel mai simplu mod de a evita cutarea pielii şi de a o feri de îmtrânirea prematură este să te fereşti de soare. Poartă pălărie cu boruri largi, ochelari de soare mari și încearcă să găsești un loc umbrit. Foloseşte loţiune cu protecție solară zilnic, inclusiv când nu eşti pe plajă sau la piscină.

Vezi şi: Nicole Kidman şi-a pus fanii pe jar cu noul look întinerit

Acţionează înainte să apară ridurile!

Stabileşte o rutină de îngrijire a pielii pentru pielea îmbătrânită, înainte de a începe să se observe primele semne de îmbătrânire. Menține pielea hidratată şi aplică o cremă hidratantă special concepută pentru pielea ridată. Ar fi ideal să conțină acid hialuronic care contribuie la păstrarea fermității și elasticității pielii.

FOTO: Shutterstock