Masajul gua sha îți șterge ridurile. Este o alternativă naturală la intervențiile estetice

Izvorâtă din medicina tradițională chineză, masajul gua sha se realizează pe corp, folosind o piatră din jad, porțelan sau os, care este trasă pe piele, aplicând presiune odată cu mișcarea. Versiunea de gua sha facială presupune masarea cu blândețe a feței, cu o piatră subțire sau cu un dispozitiv special conceput, sub forma unor role faciale.

image

Masajul gua sha Activează punctele energetice

În ciuda faptului că și-a cunoscut popularitatea în Europa și America abia în ultimii ani, această metodă chineză datează încă din secolul VII. Tehnica se bazează pe concepția conform căreia pietrele activează diverse puncte energetice ale corpului și realizează un drenaj limfatic – activează circulația sângelui și eliberează toxinele. Scopul masajului gua sha facial este să elibereze tensiunea din mușchii gâtului și feței, să îmbunătățească elasticitatea pielii, să stimuleze microcirculația, să relaxeze și să estompeze imperfecțiunile.

Știai că...

Masajul gua sha este de două tipuri – facial și corporal, iar tehnica facială este mai blândă?

Beneficii aduse tenului

Indiferent că apelezi la serviciile unui profesionist sau îl realizezi acasă, masajul gua sha facial aduce următoarele beneficii pentru sănătatea și frumusețea pielii:

•   Eliberează tensiunea acumulată în mușchii feței și îi relaxează; lucru excelent pentru persoanele care se confruntă cu ochi umflați și obosiți;

•   Previne și estompează ridurile și liniile fine de expresie;

•  Elimină excesul de lichid și diminuează aspectul de față umflată;

•  Tenul devine mai strălucitor, iar texura pielii uniformă;

•  Estompează micile imperfecțiuni ale tenului;

•  Conturează și sculptează forma feței;

•  Conferă senzație de prospețime și de relaxare;

•  Facilitează absorbția produsului de față pe care îl aplici înainte.

Masajul facial gua sha, elixir pentru piele

Reguli de bază: Îl poți face dimineața sau seara, însă neapărat după ce te-ai demachiat și te-ai spălat pe față. Se recomandă pe tenul curat sau după ce ai aplicat crema, uleiul sau serumul, pentru o mai bună absorbție a produsului în piele. Fie că folosești un dispozitiv special sau pietre gua sha, acestea trebue să fie igienizate înainte. Cum îl faci?

Pasul 1: Masează-ți fața, realizând mișcări de jos în sus și din interiorul către exteriorul feței, folosind o presiune ușoară. Folosește mișcări scurte orientate în sus sau lungi, în zonele care ai nevoie;

Pasul 2: Pentru a obține rezultatele dorite, treci peste zonele feței cam de cinci ori;

Pasul 3: Repetă procedurile de 5-10 ori, începând din zona gâtului, cu mișcări lente.

Pentru efecte vizbile, se recomandă practicarea masajului facial gua sha de două-trei ori pe săptămână.

Pont: Dacă scopul tău este să scapi de acumularea de lichide la nivelul feței, în cazul în care optezi pentru un dispozitiv special de masaj, pune-l peste noapte, în frigider, ca dimineața să fie și mai eficient.

Are și contraindicații

Acest tratament facial nu se recomandă persoanelor care iau anticoagulante și nici celor care se confruntă cu probleme ale tenului, precum acnee, arsuri solare sau rozacee.

@shutterstock