Curiozități frecvente despre testele de sarcină

V-ați întrebat vreodată care este diferența dintre un test de urină și un test de sânge pentru sarcină? Cum funcționează fiecare dintre ele?

image

Pentru început, cine are nevoie de un test de sarcină? Potrivit medicului obstetrician-ginecolog, acest test este recomandat oricărei femei active sexual care nu are menstruație sau care prezintă simptome precum greață, vărsături, dureri de sân, frecvența urinară sau oboseală.

Teste de sarcină

Testele de sânge sunt mai sensibile decât cele de urină. Specialiștii au explicat că există două tipuri:

Calitativ: rezultatul oferă un rezultat pozitiv sau negativ, nimic altceva. Acesta este procesat mai rapid, deoarece determină doar prezența sau nu a hormonului de sarcină; dacă este sau nu însărcinată.

Cantitativ: rezultatul este un număr care indică cantitatea de hormoni din sânge. Se utilizează, de exemplu, atunci când există o amenințare de avort spontan sau o sarcină ectopică (în afara uterului). "Această cifră este folosită pentru a ști dacă sarcina crește bine, pentru că de obicei se dublează la fiecare 48 de ore". Când acest număr va ajunge la 1.500, ar trebui să putem vedea prin ecografie locul sarcinii.

Urină

Testele de urină, deși sunt mai puțin sensibile decât cele de sânge, sunt mai convenabile, deoarece pacientul le poate efectua în intimitatea casei sale. Înainte de a vă decide asupra unui test de sarcină sau a altuia, faceți cercetări cu privire la eficiența acestora, deoarece există studii care identifică care sunt cele mai bune. Testele de urină vândute pentru uz casnic sunt diferite de cele utilizate în cabinetele medicale.

Potrivit medicilor ginecologi, hormonul gonadotropina corionică umană (HCG) începe, în general, să fie secretat în circulația maternă după implantarea sarcinii în uter, care are loc la 6-12 zile după ovulație. Acesta este hormonul pe care testele îl detectează pentru a determina dacă are loc sau nu o sarcină.

„Aproape toate femeile știu ziua aproximativă în care le va veni ciclul. În prima zi după o menstruație pierdută, 46% dintre femei vor avea un rezultat negativ dacă fac un test de urină la domiciliu. Cu toate acestea, după o săptămână, aproape toate femeile vor avea un rezultat pozitiv dacă sunt însărcinate. În acel moment, aproape toate testele de sânge sau de urină vor fi pozitive, bineînțeles, în caz de sarcină", susține medicul ginecolog, care adaugă că testul de sânge ar putea fi pozitiv mai repede, deoarece este mai sensibil decât cel de urină.

În cabinetele medicale există teste de urină care sunt mai sensibile decât cele pe care le vând la farmacie pentru uz casnic, cu avantajul suplimentar că acolo ai interpretarea medicului, ceea ce este una dintre dificultățile testelor de acasă, că oamenii nu știu să le interpreteze bine.

"De aceea, atunci când vin la cabinet cu un test de sarcină pozitiv acasă, trebuie să îl confirmați în alt mod, care poate fi printr-un test de sânge sau de urină pe care medicul îl are în cabinet. În cazul în care sarcina este avansată, se poate face o ecografie", a spus ginecologul.

Teste de sarcină de sânge sau urină?

Care dintre ele va depinde de fiecare caz în parte. "Dacă suspectați o sarcină, puteți folosi un test de urină la domiciliu. Dacă rezultatul este negativ, se recomandă să se repete peste o săptămână. Dacă aveți acces la un medic, acesta vă poate prescrie o rețetă și poate comanda un test de sânge calitativ, care este mai rapid de detectat decât cel de urină. Acum, dacă persoana știe că este însărcinată și există sângerări la începutul sarcinii, se prescrie un test cantitativ", a explicat el. Adică, testul calitativ este utilizat de obicei pentru a confirma un rezultat acasă, iar testul cantitativ atunci când există o problemă cu sarcina.

Ceea ce se știe este că, în funcție de marca testului de urină de acasă, rata de detectare a sarcinii variază și poate ajunge până la 97% în prima zi a unei menstruații ratate.

Avantajele unuia sau altuia

Avantajele unui test sarcină de urină

Avantaje: accesibilitate; nu este nevoie să mergeți la medic; intimitate.

Dezavantaj: interpretare; interpretarea rezultatului de către pacient.

Avantajele unui test sarcină de sânge

Avantaje: este mai sensibil și detectează sarcina mai devreme decât urina.

Dezavantaj: necesită prescripție medicală; mai scump.

Boom-ul testelor la domiciliu a început în anii 1970 cu testele de sarcină. Acum există, de asemenea, teste rapide și ușoare pentru ovulație. Se poate verifica tensiunea arterială și se pot efectua teste pentru HIV, cancer de colon, hepatită C, tulburări de vedere și infecții ale tractului urinar. Unele produse oferă rezultate instantanee, în timp ce altele sunt dispozitive de colectare a probelor care trebuie trimise la laborator pentru procesare.

Consumatorilor le place să testeze acasă, deoarece este convenabil. Efectuarea unui test simplu și rapid la domiciliu evită o deplasare la cabinetul medical, care poate consuma mult timp. În plus, testarea la domiciliu este anonimă. Puteți obține rezultate rapide sau trebuie să configurați un număr de identificare personal (PIN) privat. În orice caz, numai dumneavoastră veți vedea rezultatele.Recente

Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg