De ce ai nevoie de creme hidratante diferite pentru ten ziua şi noaptea?

Menținerea pielii hidratate îţi asigură un aspect întinerit al tenului și previne o mulţime de probleme, cum ar fi acneea. Află de ce este necesar să foloseşti o cremă diferită noaptea!

image

Hidratarea exterioară este unul dintre cei mai importanţi paşi în îngrijirea tenului, Una dintre greșelile pe care le poţi face este să foloseşti o cremă hidratantă unică, renunţând la cea de noapte. În timpul zilei, misiunea pielii este să te protejeze de substanțele nocive, cum ar fi factorii externi de mediu. Pe de altă parte, noaptea, pielea nu mai trebuie să funcționeze ca un scut și se recuperează. În această etapă, are nevoie de hidratare suplimentară și de elemente nutritive suplimentare, care s-o ajute.

Pielea funcționează diferit în timpul zilei și al nopții

Cum trece prin etape contrastante, pielea are nevoie de îngrijire specială în momente diferite ale zilei. Aplicarea unei creme hidratante pentru zi și pentru noapte ar trebui să fie una fintre priorităţile tale, dacă vrei să ai grijă de aspectul pielii tale.

Crema hidratantă nu va fi la fel de eficientă în ambele perioade de timp. Potrivit Dennis Gross, dermatolog citat de The List, „în timpul zilei, pielea este într-o stare de protecție, iar, noaptea, sistemul tău imunitar funcționează la capacitatea sa maximă, iar pielea intră într-o fază de reparare, regenerând noi celule ale pielii”. Din aceste motive, este important să fii atent la ceea ce pui pe piele dimineața și înainte de a merge la culcare. „Cremele hidratante de zi ar trebui să aibă factor de protecţie pentru a te proteja de razele ultraviolete când te plimbi”, a recomandat dermatologul Jessica Wu pentru Byrdie.

Reţine!

Antioxidanții și acidul hialuronic din cremele hidratante de zi oferă o protecție suplimentară pielii. Cremele de noapte ar trebui să conţină componente de calitate care să refacă pielea, precum peptidele care stimulează producţia de colagen.

Te-ar mai putea interesa: Când îți aplici crema cu factor de protecție solară, nu uita și de aceste reguli!

Alege creme de zi cu factor de protecţie solară

Mulți dintre cei cu o piele de invidiat preferă să folosească produse diferite pentru zi și noapte, deoarece doresc să se bucure de efectele benefice oferite de ingrediente diferite. În timpul zilei, optează pentru o cremă hidratantă cu factor de protecţie pentru a preveni efectele nedorite produse de razele ultraviolete, dar și pentru a preveni îmbătrânirea prematură și decolorarea pielii.

Motivul pentru care cremele de noapte nu sunt indicate ziua

Nu toate ingredientele de îngrijire a pielii sunt sigure când te expui la soare. Potrivit medicului estetician Barbara Sturm, retinolul, acizii de exfoliere și vitamina C nu ar trebui să fie niciodată folosite în timpul zilei, deoarece slăbesc bariera protectoare a pielii, făcând-o mai predispusă la arsuri solare. Când pielea se reface, absoarbe toate elementele nutritive din produsele de îngrijire a pielii mult mai bine decât în timpul zilei.

Vezi şi: 3 greşeli pe care le faci când îţi exfoliezi tenul

Dacă pur şi simplu nu vrei să foloseşti două creme hidratante diferite, dermatologii te sfătuiesc să alegi una care are factor de protecţie indiferent sau una de zi, chiar dacă are factor de protecţie.

FOTO: Shutterstock



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg