De ce ar trebui să ţii o sticluţă de ulei de măsline în baie?

Te-ai obişnuit să ţii uleiul de măsline în cămară, dar ce zici dacă ai păstra o sticlă mică în baie? Este locul ideal dacă vrei să aplici acest tip de ulei pentru altceva decât pentru reţetele tale preferate.

image

Uleiul de măsline, adăugat în salate, sosuri, fripturi, garnituri, supe, menține inima sănătoasă. Este o modalitate excelentă de a-ţi stimula sistemul imunitar. Acest lucru se datorează faptului că organismul tău iubește grăsimile sănătoase, iar uleiul de măsline este bogat în acizi grași mononesaturați. Medicul american Steven Gundry, fost chirurg cardiovascular, a descoperit că uleiul de măsline extravirgin este de ajutor şi dacă este folosit extern, mai ales dacă este ţinut la îndemână, în baie. Într-unul dintre videoclipurile sale recente, medicul a arătat cum îl aplică el.

Îţi face dinții mai albi şi mai curaţi

Îţi doreşti dinţi albi şi frumoşi, fără a apela la o albire profesională sau a încerca la nesfârşit paste de dinţi care nu dau rezultate bune la tine? Chiar dacă ai un regim adecvat şi o igienă orală corectă, este posibil să ai în continuare pete sau placă bacteriană pe dinți. Potrivit medicului Steven Gundry, uleiul de măsline, un element de bază al dietei mediteraneene, este şi un excelent agent de albire a dinților. Deoarece uleiul de măsline este o grăsime, îndepărtează mai ușor petele dentare.

Citeşte şi: Tratamente pentru păr cu ulei de măsline

Un studiu publicat în “International Journal of Dental and Health Sciences” a arătat că utilizarea uleiului de măsline extravirgin poate ajuta la susținerea sănătății orale. Datorită vâscozității sale ridicate, uleiul de măsline alungă placa și tartrul, nu doar resturile alimentare care pot provoca carii.

Alină durerile musculare și articulare

În caz că simţi uneori disconfort muscular sau articular, uleiul de măsline îţi poate fi de ajutor. Conține grăsimi mononesaturate despre care oamenii de ştiinţă spun că ar putea calma articulaţiile şi muşchii. Iată de ce poţi aplică uleiul de măsline prin masarea zonelor dureroase. Va pătrunde rapid în piele şi va detensiona regiunea cu probleme.

Vezi şi: 3 reţete simple de măşti faciale

Hidratează intens pielea numai dacă îl aplici astfel!

După plajă sau în timpul sarcinii, situaţii în care pielea este supusă riscului de uscare şi crăpare, uleiul de măsline protejează pielea prin hidratare intensă. Când este aplicat pe piele, mai ales atunci când aceasta este umedă, atunci când porii sunt deschiși, favorizează menţinerea umidităţii în piele. Vei obţine un efect de catifelare extraordinar.

FOTO: Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg