De ce să mănânci varză?

1 73810 original jpg jpeg

Considerată una dintre cele mai vechi legume, varza este, de asemenea, una dintre cele mai economice şi mai sănătoase alimente din zilele noastre. De-a lungul secolelor de cultivare s-au produs şi alte legume din familia Crucifere, precum gulia, conopida, broccoli şi varza de Bruxelles.

De ce ar trebui să mănânci mai multă varză?

Cruciferele sunt bogate în vitaminele C,A,şi B şi conţin multe minerale,în special calciu şi potasiu. Varza ar trebui să fie folosită cât mai curând după tăiere,deoarece expunerea la aer duce la pierderea de vitamina C.

Cum să o consumi?

Legumele din familia Crucifere,în general,ar trebui să fie consumate crude sau gătite uşor la aburi pentru a-şi păstra densitatea nutritivă. Varza o poţi amesteca cu o salată de crudităţi,poţi face salată de varză,o poţi fierbe la foc mic în supă,sau o poţi folosi la prepararea sarmalelor.

Beneficii pentru sănătate

Bogată în fibre,săracă în aport caloric,cu un conţinutul ridicat de sulf terapeutic,varza este un alimente excelent chiar şi când eşti la dietă. Sulful este un purificator de sânge,de aceea,leguma este recomandată pentru tratarea oricărei probleme ale pielii,indiferent dacă o foloseşti la mâncare sau o foloseşti ca tratament extern,direct pe zona cu probleme. Ai picioarele reci? Varza poate ajuta la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi creşte căldura corpului.

Sucul de varza crudă,remediul clasic pentru ulcer

Se crede că niciun alt suc brut nu este la fel de eficace în vindecarea ulcerului. Bea câte un pahar de suc de varză proaspătă de două ori pe zi,timp de 7 zile. S-metilmetionina,compusul activ care face ca varza să fie atât de bună în tratarea ulcerului,poate fi achiziţionată astăzi şi ca supliment,fiind recomandat pentru susţinerea funcţiilor ficatului şi a sănătăţii digestive.

Şi celelalte Crucifere sunt la fel de bune

Broccoli este bogat în vitaminele A (aproximativ 9,700i.us pe kg) şi C (aproximativ 325 mg pe kg),şi acid folic. Este o sursă excelentă de calciu (aproximativ 360 mg pe kg) şi fier (circa 5,6 mg pe kg).

Broccoli,varza de Bruxelles,varza,conopida,toate conţin Indole-3-Carbinol (I3C),care este deosebit de eficient împotriva cancerului de sân. I3C este de asemenea disponibil sub formă de supliment.

Mânâncă orice legumă din familia Crucifere,în mod regulat,şi vei scădea riscul de cancer. Totuşi,broccoli şi varza creaţă,sunt cele mai indicate.



Recente

chalo garcia 9pszsLaXh7A unsplash jpg
Rulada de bezea cu mascarpone  Sursa foto shutterstock 2550892545 jpg
Ce contează cu adevărat când alegi un cuptor incorporabil   ghidul tău pentru 2025 jpg
Sarmale de post  Sursa foto shutterstock 1922971265 jpg
e1ac91fad47f6e4b8fd68a47a7b4d76926 jpg
clickpentrufemei ro   Cum sa alegi o jacheta de dama care sa combine stilul  i func ionalitatea imag principala jpg
Minitarte cu stafide si nuci  Sursa foto shutterstock 2102404258 jpg
woman with eating disorder trying eat healthy jpg
craciunite 4 jpg
Tocanita cu linte si dovleac  Sursa foto shutterstock 1521090608 jpg
young woman home clothes sitting sofa use spray nose jpg
woman happy winter park jpg
Tarta cu ciocolata  Sursa foto shutterstock 2393286455 jpg
ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg